بستر کشت هیدروپونیک پرلیت

بستر کشت هیدروپونیک پرلیت

بستر کشت هیدروپونیک پرلیت: در این مقاله به معرفی دومین ماده یعنی پرلیت در بستر کشت هیدروپونیک خواهیم پرداخت.

بستر کشت هیدروپونیک با پرلیت (Perlite):

وقتی به ماده سیلیکات آلومینیوم دمای بسیار بالایی را القا می کنیم پرلیت به دست می آید. یه بارزه و خصوصیتی که ماده پرلیت دارد این است که مقداری هوا در طی فرایند دما دهی به آن اضافه شده است. از یک دیدگاه روش ساخت این ماده به گونه ای است که آن را بیشتر شبیه یک سنگ آتش فشانی ساخته است. ساختار پرلیت شفاف و شیشه گون است.

 

و این باعث شده است که شکل کروی به خود بگیرد. ضمنا چیزی در حدود دو تا پنج درصد از کل حجم پرلیت را آب و رطوبت فرا گرفته است. جالب است بدانید که حجم پرلیت وقتی که دمای کوره را به 900 درجه می رسانیم سیزده برابر افزایش پیدا می کند. و در این دما دارای وزنی بسیار سبک و پفکی می شود و چون در معرض حرارت بسیار بالبایی بوده است، ساختاری سفید و استریل شده و تمیز می یابد.

همان طور که گفته شد پرلیت یکی دیگر از مواد مورد استفاده در بستر کشت هیدروپونیک است. و می تواند تا شصت و دو درصد آب را در خود نگه داری نماید. یعنی چیزی نزدیک به سه تا چهار برابر کل وزن خود را. PH این ماده سفید رنگ برابر با شش تا هفت است.

پرلیت در بستر کشت هیدروپونیک

استفاده از ماده پرلیت در بستر کشت هیدروپونیک چه مزایایی دارد؟

  • ماده ای مناسب برای پرورش دادن گیاهان آن هم در مدل کشت هیدروپونیک محسوب می شود.
  • میزان رطوبت و هوای بین فضای خاک را اصلاح می کند.
  • می تواند گیاه را به طور مناسب تغذیه کند زیرا توان نگه داری آب و مواد غذایی را دارد.
  • باعث می شود دمای خود خاک به صورت ناگهانی تغییر پیدا نکند.
  • جدای از این که خودش ماده ای استریل است باعث می شود در محیط کشت علف هرز و یا حشرات موذی جایی نداشته باشند.
  • می تواند به صورت یک سان آب را در فضای کشت توزیع کند.
  • جلوی ریشه های گیاه را نگرفته و اجازه رشد و نمو به آن می دهد.

 

مشخصات کشت

اگر پرلیت با آب کاملا احاطه شده باشد در هر متر مکعب از فضا وزنش تنها به ششصد و چهل کیلو گرم می رسد. این در حالی است که خاک با حجم یک متر مکعب که با آب احاطه شده باشد وزنی در حدود هزار و ششصد تا دو هزار کیلو گرم دارد. اگر از پرلیت به علاوه مواد دیگر در کشت استفاده شود وزن محیط کشت هم بسیار کم خواهد شد. این مواد می تواند کمپوست یا کود های آلی باشند. در این حالت وزن محیط کشت به شصت درصد وزن اولیه خود تقلیل می یابد.

 

آیا این ماده صرفه اقتصادی هم دارد؟

همان طور که گفته شد پرلیت یک سنگ آتش فشانی حجیم است. پس می توان گفت پوسیدگی نخواهد داشت.بر این اساس هم می توان گفت برای مدت های مدیدی می توان از آن استفاده نمود.

پرلیت در ایران

پرلیت در کدام نواحی ایران یافت می شود؟

در سمت قسمت شرقی جاده میانه – تبریز، یعنی در چهل و شش کیلو متری شمال شرقی میانه منابع بزرگی از سیلیکات آلومینیوم وجود دارد که می توان آن را به پرلیت تبدیل نمود. اطراف آبادی طارم هم این ماده دیده شده است. میزان موجودی معدن سفید خانه نیز چیزی در حدود پنجاه میلیون تن گزارش شده است. این میزان بسیار بیشتر از چیزی است که قبلا تصور می شد.

طی یک طرح اکتشافی که اداره کل معادن و فلزات خراسان انجام داده بود ذخایر بیشتری در نواحی اطراف بیرجند، فردوس و طبس پیدا شد. جالب ترین قسمت این است که در نواحی دور از انتظار مانند سیستان و بلوچستان و شهرهای نایین و کاشان نیز ذخایری از این ماده به وفور یافت می گردد.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *