رشد کاهو هیدروپونیک و بررسی جزئیات

رشد کاهو هیدروپونیک و بررسی جزئیات

اگر شما نیز عاشق داشتن باغ و باغبانی هستید اما فضای کافی ندارید، کشت هیدروپونیک بهترین گزینه برای شما به حساب می آید. کاهو یکی از ساده ترین گیاهان برای کشت هیدروپونیک محسوب می شود. بر اساس این موضوع می توان گفت که کاهو بهترین محصول برای شروع کشت هیدروپونیک است. با راه اندازی سیستم هیدروپونیک و کشت کاهو می توانید در طی چند هفته محصول خود را برداشت کنید. با ادامه این روند می توانید در همه زمان کاهوی مورد نیاز خود را فراهم کنید.

راه اندازی سیستم هیدروپونیک

در ابتدای این بخش از مقاله قصد داریم تا در مورد راه اندازی سیستم هیدروپونیک صحبت کنیم

1. شما می توانید اکثر ارقام کاهو را به صورت هیدروپونیک رشد دهید.

  • اگر فضای چندان زیادی ندارید، کاهو Tom Thumb برای شما همواره مناسب تر است. رشد کاهو Bibb نیز نسبت به دیگر نوع کاهو ها بیشتر است و کاهوRomaine  نیز به مدت زمان زیادی برای رشد نیاز دارد. انتخاب هریک از این نوع کاهوها به نظر خود شما بستگی دارد، اما بهتر است که در ابتدا نیاز به انواع محصول را نیز مدنظر داشته باشید.

۲. از سیستم کشت آبی استفاده کنید.

کشت هیدروپونیک دارای انواع مختلفی است که از جمله آن ها می توان به سیستم قطره ای، سیستم پویایی هوا، سیستم های NFT، سیستم های جریان کاهشی، سیستم کشت آبی که در آن محصولات بالای آب قرار می گیرند و از طریق ریشه مواد مغذی را دریافت می کنند اشاره نمود. شما از طریق هر یک از این روش ها می توانید به کشت محصولات خود به روش هیدروپونیک بپردازید.

3. انتخاب محیط رشد

برای انتخاب محیط کشت همواره گزینه‌ های متعددی وجود دارد که از جمله آن ها می توان به سنگ رودخانه، راکول، تراشه های کاج، ماسه، کوکوفیبر، تراشه های کاج و… اشاره کرد. هر یک از این نوع گزینه ها ویژگی های مثبت و منفی به خصوصی دارند، اما به طور کلی با استفاده از هر یک از این گزینه ها می توانید بدون دردسر کاهوی خود را پرورش دهید.

همواره راکول مناسب ترین گزینه به حساب می آید که استریل و دارای تخلخل است. اگر قصد استفاده از راکول را دارید، مواظب باشید که بیش از حد اندازه محصول را سیراب نکنید؛ زیرا انجام این کار نه تنها باعث پوسیدگی ریشه می شود بلکه می تواند ساقه و ریشه را نیز خفه کند.

سنگ رشد نیز از دیگر گزینه های خوب محسوب می شود. سنگ رشد دارای PH ثابت است و در محفوظ نگه داشتن رطوبت، بسیار موثر است. از سنگ رشد می توان دوباره استفاده کرد، اما لازم است که به طور کامل تمیز و پاکیزه شود.

۴. یک ظرف که به عنوان مخزن مواد مغذی عمل می کند، تهیه کنید.

لازم است که یک مخزن بزرگ و یا یک مخرن ماهی  را به جای مخزن مواد مغذی خریداری کنید. ظرفی که دارای سطح نسبتا بزرگی است را انتخاب کنید و مطمئن شوید که حداقل ۲۰ سانتی متر عمق دارد تا ساقه و ریشه های محصول بدون داشتن مشکل رشد کنند. به عنوان جایگزین مخزن مواد مغذی، از مخزن فلزی استفاده نکنید. استفاده از فلز باعث می شود تا مواد مغذی محصولات شما تخریب و یا اکسید شود.

5. گلدان ها و پلتفرم های شناور را تهیه کنید.

مواد مختلفی چون پودر، درب مخزن و فوم موجود هستند که از آن ها می توانید به عنوان پایه برای نگهداری محصول روی آب استفاده نمایید تا ریشه های محصول در زیر آب قرار بگیرند. در سطوح پلی استایرن سوراخ هایی با فاصله‌ ۱۲ اینچ را ایجاد کنید. توجه داشته باشید که تعداد سوراخ های زیاد باشد تا بتوانید گیاه ها را در آن ها قرار دهید.

6- پمپ آکواریوم را برای تامین هوای لازم نصب کنید.

شما به یک سیستم نیاز دارید که درون آب حباب ‌های هوا را ایجاد کرده و هوای مورد نیاز را برای رشد ریشه محصول فراهم کند. انجام این کار باعث جلوگیری از خفگی ریشه می شود. پمپ اکواریوم همواره برای انجام این کار گزینه مناسبی است.

7- مخزن را با ترکیبی از مواد مغذی هیدروپونیک و آب آماده کنید.

می توانید با مراجعه به فروشگاه های باغبانی، ترکیبات مواد مغذی مخصوص کشت هیدروپونیک را خریداری کنید. کاهو برای رشد به مقدار زیادی کلیسم، پتاسیم و منیزیم نیاز دارد. به دستورالعمل های کیت غذایی توجه کنید و بر اساس آن مخلوط حاصل را در درون ظرف قرار دهید. برخی از انواع کاهوها به نیتروژن حساس هستند؛ پس بهتر است که در ابتدا مطمئن شوید که مواد مغذی برای محصول شما مناسب است.

8. تهیه محلی برای جوانه زنی دانه ها

بایستی قبل از استفاده از سیستم هیدروپونیک، از کارتن تخم مرغ یا دیگر محیط ها، جهت پایداری محصول خود استفاده نمایید. بایستی در ابتدا، محیط مور نظر را انتخاب نمایید و دانه های هیدروپونیک را درون آن بریزید.

مراقبت از کاهو

در بخش دوم این مقاله می خواهیم در مورد مراقبت از کاهوها صحبت کنیم.

1- تمایل برای جوانه زدن گیاهچه ها

جهت به دست آوردن محصول، گیاهچه های کاهو را با دمای 18الی 26 درجه سانتی گراد در مکان های نور دار قرار دهید. تا زمانی که طول گیاهچه ها به 5 سانتی متر و تعداد برگ های آن به 4 عدد می رسد، باید این فرایند را ادامه دهید.

2- کشت گیاهچه ها در مخزن آب

مواظب باشید، گیاهچه ها را بدون تکان دادن از گلدان خارج نمایید. گیاهچه هایی را که در هر گلدان وجود دارند را در سوراخ هایی که در مخزن موجود هستند، قرار دهید.

3- گیاهان کاهو را در هر روز به مدت 14-10 ساعت در جلوی نور فلورسنت نگه دارید

کاهو برعکس دیگر نوع گیاهان به نور بلند مدت و نور بسیار زیاد نیاز ندارد. شما از گزینه های دیگر نیز می توانید استفاده کنید، اما نور فلورسنت بهترین گزینه به حساب می آید؛ زیرا به سرمایه زیادی نیاز ندارد و همچنین انرژی زیاد را مصرف نمی کند و حرارتی را که تولید می کند، بسیار اندک است.

4- دما را بین 13 تا 24 درجه سانتیگراد نگهدارید

کاهو جزو گیاهانی است که در دمای کمتر، بهتر رشد می کند. برای رشد بهتر محصول، سعی کنید دمای شب را 55 درجه فارنهایت و دمای روز را 75 درجه فارنهایت تنظیم کنید. دمای بالا باعث پژمرده شدن و تلخ شدن برگ های کاهو می شود.

5- اطمینان حاصل کنید که pH بین 5/5 و 5/6 است

سطح گیاه بیانگر اسیدی بودن اسیدی بودن محصول است و نشان می دهد که مواد مغذی به درستی جذب گیاه شده است و یا خیر. در بیشتر مواقع ph را با استفاده از آزمون نوار کاغذی تست می کنند. تنظیم کننده های ph پایین و بالا را خریداری نمایید. با اضافه کردن این نوع تنظیم کننده ها به مخزن می توان ph را به حد درست برگرداند.

برداشت کاهو

در بخش سوم این مقاله قصد داریم در مورد برداشت کاهو صحبت کنیم.

1.      فقط برگ های بیرونی را بردارید.

پس از گذشت 5-6 هفته بایستی کاهوهای شما به طور کامل رشد کرده باشند و بتوان از آن ها مصرف نمود. برای اینکه بتوانید مقدار بیشتری کاهو را تولید نمایید، بهتر است که در ابتدا برگ های بیرونی کاهو را برداشت کنید. خیلی زود برگ های درونی جایگزین برگ های بیرونی می شوند و می توانید آن ها را نیز برداشت کنید.

2.      گیاهانی که برگ آن را برداشته اید را بچرخانید.

در مرحله اول، از برداشت تمامی برگ ها خودداری کنید. در یک روز برگ های یک گیاه را برداشت کنید و در روز دیگر برگ های گیاه دیگری را برداشت نمایید. با انجام این کار می توانید، در هر زمان مقدار کاهوی مورد نیاز خود را برداشت کنید.

3.      محصولات ریشه دار را به محیط سرد و مرطوب منتقل کنید تا تازه بماند.

اگر محصول شما به اندازه کافی رشد کرده است و شما قصد ندارید که فورا از آن مصرف نمایید، گیاهان ریشه دار را در مکان های سرد و مرطوب نگهداری کنید تا بتوانید تا حدود یک ماه از آن مصرف کنید.

مدیریت آفات و بیماری ها

در چهارمین بخش این مقاله قصد داریم در مورد آفات و بیماری ها صحبت کنیم.

برای جلوگیری از رشد باکتری و قارچ از گردش مناسب هوا اطمینان داشته باشید.

کشت هیدروپونیک نیازمند داشتن تهویه مناسب است؛ زیرا گیاهان بایستی برای جلوگیری از رشد قارچ و باکتری، co2 لازم را دریافت کنند. اگر کشت هیدروپونیک شما در یک فضای بسته قرار دارد، یک پنجره و یا درب را باز نگه دارید. سعی کنید باغ هیدروپونیک شما در زیر فن سقفی قرار داشته باشد.

برای جلوگیری از حشرات آفت از صفحه توری یا تله ­های چسبنده استفاده کنید.

مطمئن شوید که تمامی پنجره ها دارای توری هستند. سوراخ های سطح توری را مورد بررسی قرار دهید. می توانید برای به دام انداختن حشرات از تله استفاده کنید.

جهت جلوگیری از رشد جلبک­ها، نور مستقیم آفتاب را کاهش دهید.

در هوای مرطوب، ممکن است که جلبک در باغ هیدروپونیک شما به وجود آید. رشد جلبک بدون نور مستقیم ممکن نیست. اگر محصول شما در طول روز در مقابل نور خورشید قرار دارد، روی محصول را بپوشانید.

برای جلوگیری از رشد قارچ های منتقل شونده توسط آب، تمام ابزار خود را استریل کنید.

اگر با مشکل قارچ های منتقل شونده مواجه هستید، می توانید  تجهیزات خود را با استفاده از محلول سفید کننده 2 درصد ضدعفونی کنید. بهتر است که تمامی گلدان ها، تانک ها، مخازن و تجهیزات دیگر را استریل کنید.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *