اصول طراحی و ساخت گلخانه صنعتی | قسمت 1

طراحی و ساخت گلخانه صنعتی

اصول طراحی و ساخت گلخانه صنعتی به همراه مزایای آن

ساخت و طراحی گلخانه صنعتی بدون شک با گلخانه‌های کوچک خانگی و بدون تجهیزات تفاوت زیادی دارد. اگر شما نیز ساخت گلخانه صنعتی را در ذهن خود می‌پرورانید، باید برای این کار نسبت به اصول ساخت گلخانه صنعتی از دانش کافی برخوردار باشید تا بتوانید از مزایای این گلخانه‌ها به خوبی استفاده کنید.

اگر گلخانه را برای یک سرگرمی می‌خواهید این کار، چندان سخت نیست، هرچند گلخانه‌های کوچک نیز باید بر اساس اصول مشخصی احداث شوند تا بتوانند بهترین محصولات را برای شما فراهم نمایند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد طراحی و ساخت گلخانه‌های صنعتی می‌توانید تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید.

اگر شما از قبل نسبت به ساخت گلخانه دانش کافی داشته باشید به راحتی می‌توانید طراحی و ساخت گلخانه خود را انجام دهید. اگر در این حوزه شما از تجربه کافی برخوردار نباشید و می خواهید برای نخستین بار در چنین زمینه‌ای سرمایه‌گذاری کنید، بهتر است که ابتدا دانش خود را با خواندن این مطالب در این زمینه افزایش داده و همچنین از یک تیم مشاور متخصص و مجرب نیز راهنمایی گرفته تا بتوانید تمامی مراحل ساخت گلخانه صنعتی را طبق اصول و امکانات و بودجه‌ای که دارید پیش ببرید. زمانی که شما برای نیازهای گلخانه و مکان گلخانه خود بودجه‌ای را تعیین کردید، می‌توانید با توجه به اصول ساخت و طراحی برای احداث گلخانه صنعتی خود اقدام کنید.

مراحل طراحی و ساخت گلخانه صنعتی

در این بخش از مقاله قصد داریم مهم‌ترین مراحل اصول ساخت یک گلخانه تجاری را خدمت شما مخاطبان گرامی بیان کنیم تا بتوانید آن را در ساخت یک گلخانه پر واضح خانگی نیز استفاده کنید.

1.      سبک یا قاب گلخانه را انتخاب کنید

شرکت‌های مشاور و ساخت گلخانه، معمولاً به شما انواع سیستم‌های گلخانه‌ای در اندازه‌ مختلف و سبک‌های سازه‌های گلخانه‌ای را برای اینکه نیازهای شما را رفع نمایند، ارائه می‌کنند. یکی از حیاتی‌ترین مراحل طراحی و ساخت گلخانه صنعتی مربوط به مرحله اول یعنی انتخاب سبک یا قاب گلخانه‌ای به شمار می‌رود که می‌تواند اثربخشی و عملیات شما را تشخیص دهد.

هر ساختار گلخانه‌ای برای کارهای مختلفی طراحی می‌شود که می‌تواند به بهترین شکل و با روش‌های مختلف به کار گرفته شود. اگر برای احداث گلخانه می خواهید از یک مشاور مجرب راهنمایی بگیرید. این مشاوران با توجه به اهداف شما و همچنین شرایطی که دارید بهترین سبک را به شما برای انتخاب، نشان می دهد. در غیر این صورت شما می‌توانید اطلاعات مورد نیاز برای انواع گلخانه‌ها را از سایت‌های معتبر کسب کنید تا با توجه به شرایط که پیش رو دارید، بهترین و شایسته‌ترین انتخاب را داشته باشید. انتخاب شما باید به گونه‌ایی باشد تا ساختار آن بتواند به بهترین شکل نیازهای شما را رفع نماید و همچنین با بودجه شما نیز باید متناسب باشد. شما می‌توانید از مقالات ما برای انتخاب و احداث  گلخانه خود راهنمایی بگیرید.

2.      درب‌ها و سخت ‌افزار

هنگامی که قصد دارید به نحوه ساخت یک گلخانه نگاه کنید، باید در آن تمامی اصول طراحی و ساخت گلخانه‌های صنعتی رعایت شود. ساختار گلخانه شما باید به گونه‌ای باشد که راه‌های ورود و خروج آن کاربردی باشد و همچنین با ظاهری که شما می‌خواستید نیز متناسب باشد. گزینه‌های مختلفی برای درب‌های خروج و ورود سازه‌های گلخانه صنعتی که در انواع رنگ‌ها و اندازه‌های متنوع هستند، روانه بازار می‌شوند، شما می‌توانید پس از مشاوره و تحقیقات لازم در این زمینه می‌توانید درب و سخت‌افزار مورد نیاز گلخانه صنعتی خود را پیدا نمایید.

انتخاب شما باید با درب‌های با کیفیت و تضمین شده باشد تا بتوانند به مدت طولانی به کار شما بیایند، همچنین از عایق‌بندی خوبی برخوردار باشند تا بتوانند مانع از خروج گرما از گلخانه شما باشند. حتی از این طریق می‌توانید در هزینه‌های انرژی خود صرفه‌جویی کنید. درب‌ها باید به گونه‌ای باشند تا بتوانید ابزار و گیاهان را به آسانی به آن وارد و یا از آن خارج کنید. همچنین جابجایی این ابزار و گیاهان نیز باید به سهولت انجام گیرد.

یکی از مراحل مهم در ساخت و طراحی گلخانه‌ها این است که شما باید سخت ‌افزاری که ساختار شما را می‌تواند در کنار هم نگه دارد را انتخاب کنید .همچنین شما باید اطمینان حاصل کنید که طرح‌های گلخانه شما از مهره‌ها، پیچ‌ها و براکت‌های مناسبی برخوردار است تا در ساختار گلخانه شما بتواند در  شرایط آب و هوای سخت نیز قوی و محکم باشد.

3.      پوشش مناسبی را برای گلخانه انتخاب کنید

انتخاب پوشش مناسب برای گلخانه‌ها می‌تواند یک گام کلیدی در ساخت و طراحی گلخانه صنعتی و ایجاد یک محیط رشد مناسب در ساختار گلخانه به شمار بیاید. پوشش‌های گوناگون و متنوعی از ضخامت‌ها و مواد گوناگون به بازار عرضه می‌شوند و شما باید در انتخاب پوشش دقت زیادی به خرج دهید تا این پوشش با نیازها و بودجه‌ای که دارید متناسب باشد.

با توجه به منطقه آب و هوایی که شما در آن قرار دارید باید پوشش انتخابی شما به گونه‌ای باشد که در برابر این شرایط محکم و با دوام باشند و در شرایط سخت نظیر باد و برف نیز این پوشش پاره نشود. برای اینکه شما بتوانید از ساختار گلخانه‌ای خود نگهداری کنید و همچنین عمر گلخانه‌ای خود را افزایش دهید، باید از پوشش‌های متنوعی نظیر شیشه، پلاستیک و غیر استفاده کنید. البته باید موارد انتخابی شما با بودجه‌ای که دارید تناسب داشته باشد.

4.      برنامه‌ریزی برای دستگاه خنک‌کننده و تهویه

گلخانه‌های صنعتی مانند گلخانه‌های کوچک نیستند که شما بتوانید از ابزار و تجهیزات ساده و ارزان قیمت که بدون تجهیزات خاص گرمایشی و سرمایشی هستند، برای سطح وسیع زیر کشت خود استفاده کنید. به همین خاطر شما باید در اولین قدم به این نکات و نیازهای گلخانه خود توجه نشان دهید و با توجه به محصولاتی که می‌خواهید در گلخانه کشت کنید، باید برنامه دقیقی در رابطه با مصالح به کاربرده شده برای پوشش گلخانه، مساحت آن و غیره داشته باشید.

توجه داشته باشید از راهکارهایی برای خنک کردن ساختار گلخانه استفاده کنید تا مانع از ورود بیش از حد گرما به گلخانه شود. سیستم‌های مختلفی نظیر تهویه‌های مکانیکی، تهویه طبیعی و سایه روانه بازار می‌شوند که از آن می‌توانید برای پایین آوردن دمای گلخانه خود استفاده کنید.

تعداد و اندازه سیستم‌های خنک کننده مورد نیاز برای گلخانه شما باید با توجه به نوع ساختار گلخانه، نوع پوشش آن، آب و هوای منطقه، گیاهان کشت شده در گلخانه و غیره متفاوت است. برای مثال گلخانه‌هایی که گیاهان گرمسیری بیشتر کشت می‌شوند، در طول سال به رطوبت و گرما زیادی احتیاج داشته و به سیستم‌های خنک کننده نیز نیاز کمتری دارد.

5.      سیستم گرمایش مناسب را انتخاب کنید

فراهم کردن دمای مورد نیاز برای رشد گیاهان یکی از مهم‌ترین هدف‌های احداث هر نوع گلخانه به شمار می‌رود. این دماست که باعث می‌شود فصل رشد بیشتر محصولات کشاورزی در گلخانه زیاد شود. همانطور که سیستم‌های سرمایشی برای گلخانه صنعتی اهمیت زیادی دارد، سیستم‌های گرمایشی مناسب نیز به همان اندازه برای این گلخانه‌ها اهمیت دارد و این سیستم‌های گرمایشی است که باعث می‌شود گیاهان رشد خوبی در گلخانه داشته باشند.

تجهیزات گرمایشی گلخانه انواع مختلفی دارد که شما می‌توانید از آن ها برای گلخانه خود استفاده کنید. از جمله سیستم‌های گرمایشی می‌توان به گاز طبیعی، بخاری‌های پروپان، بخاری‌های آبگرم، لوله‌های همرفت و غیره اشاره کرد. این سیستم‌ها را شما باید با توجه به وسعت گلخانه، بودجه خود و همچنین محصولی که قرار است کاشت کنید، انتخاب نمایید.

در طراحی و ساخت گلخانه صنعتی انتخاب سیستم مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ چرا که این سیستم‌ها باعث می‌شوند تا محصولات شما با کیفیت و بهتر باشند، و به طبع درآمد شما نیز می تواند افزایش پیدا کند. 

6.      کنترل‌گرهای محیطی

برای اینکه ساختار گلخانه شما کاربردی و کم مصرف باشد، شما باید روی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی فضای گلخانه، کنترل کاملی داشته باشید. برای این کار شما می‌توانید در طراحی و ساخت گلخانه تجاری خود از سیستم‌های ترموستات ساده گرفته تا ماژول‌های کامپیوتری پیشرفته را به کار ببرید. یادگیری و درک این کنترلگرها بسیار کار ساده‌ای است و شما برای استفاده از آن ها هرگز به مشکل بر نمی‌خورید.

  • سیستم‌های دیگر مورد نیاز در گلخانه

افرادی که در این زمینه تازه کار هستند و چگونگی ساخت و طراحی گلخانه صنعتی را دنبال می‌کنند، باید درباره همه سیستم‌هایی که برای احداث یک گلخانه مورد نیاز است مطالعاتی انجام داده و تحقیقاتی در این زمینه داشته باشند. برای مثال برای بهبود رشد گیاهان شما می‌توانید از یک مولد CO2 استفاده کنید. شما با نصب یک سیستم آبیاری ساده، می‌توانید تضمین کننده آبیاری درست گیاهان خود باشید. سیستم‌های گوناگونی در یک محیط کنترل شده وجود دارند که به شما در ایجاد یک محیط رشد مناسب و کارآمد کمک می‌کند.

7.      ایجاد نیمکت‌های مناسب

زمانی که می‌خواهید از طراحی و ساخت گلخانه تجاری خود برای فروش و افزایش درآمد خود استفاده نمایید، می‌توانید نیمکت‌ها را برای افزایش سطح زیر کشت‌ها به کار ببرید که این یک امر بسیار مهم برای بهبود عملکرد آن ها و همچنین روش‌های مناسب برای شما به شمار می‌رود. نیمکت‌ها در اندازه‌ها و سبک‌های متنوعی به بازار عرضه می‌شوند تا شما بتوانید نیمکت دلخواه خود را از بین انواع مختلف انتخاب نمایید. نیمکت‌هایی که از فولاد گالوانیزه و قوی ساخته شده‌اند، از طول عمر بالاتری برخوردار هستند‌. شما می‌توانید برای ساخت آن به صورت سفارشی و بر اساس شرایط گلخانه خود اقدام کنید.

8.      گلخانه خود را سفارش دهید

زمانی که طراحی و ساخت گلخانه خود را طبق اصول انجام دادید و هرگونه لوازم جانبی که به آن نیاز دارید را تشخیص دادید، حالا وقت آن فرا رسیده که نسبت به ساختار گلخانه خود اقدام کنید.

9.      گلخانه خود را بسازید

در آخرین مرحله پس از اینکه تمام تجهیزاتی که به تشکیل گلخانه کمک می‌کند را انتخاب کردید، باید نسبت به ساختن سازه اقدام نمایید. این کار شاید در ابتدا برای شما کمی دل نگرانی و تشویش به دنبال داشته باشد، این گلخانه‌ای که از پیش ساخته شده‌اند دستورالعمل‌ها و برگه‌های اطلاعاتی گوناگونی را دارند که شما با کمک آن می‌توانید بدون مشکل نسبت به ساخت کارخانه خود اقدام کنید.

هنگام نصب ساختار گلخانه‌ای شرکت‌های سازنده معمولاً یکی از کارشناسان خود را برای شما می‌فرستند تا همه کارها را در زمان مناسب و به طور صحیح انجام دهند. البته قبل از اینکه شما گلخانه خود را بسازید، باید همه مجوزهای لازم برای ساخت گلخانه صنعتی و طراحی آن را از ارگان‌های مربوطه نظیر جهاد کشاورزی اخذ نمایید.

سوالات متداول درباره “اصول طراحی و ساخت گلخانه صنعتی”:

  1. درب ورودی گلخانه باید چه شرایطی داشته باشد؟

درب‌های ورودی شما باید با کیفیت و تضمین شده باشند تا بتوانند به مدت طولانی برای شما کار کنند. همچنین باید درب‌های شما به خوبی عایق بندی باشند تا بتوانند مانع از خروج گرما از گلخانه باشند. شما از این طریق نیز می توانید در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی نمایید. درب‌های ورودی باید به گونه‌ای باشند که ابزار و گیاهان مورد نظر را به آسانی بتوانید به گلخانه وارد کنید و یا از آن خارج نمایید، همچنین بتوانید با سهولت آن ها را جابجایی کنید.

  • چه پوششی برای گلخانه‌های صنعتی مناسب است؟

پوشش‌ها برای گلخانه‌های صنعتی باید با توجه به منطقه آب و هوایی که دارند، با دوام و محکم باشند تا در شرایطی که آب و هوا سخت است، این پوشش‌ها پاره نشوند. برای اینکه بتوانید از ساختار گلخانه خود محافظت نمایید و عمر آن ها را طولانی نگه دارید، می توانید از پوشش‌های مختلفی مثل شیشه و غیره با توجه به بودجه خود استفاده کنید.

  • انواع سیستم‌های خنک کننده را برای گلخانه‌های صنعتی نام ببرید؟

تهویه طبیعی، تهویه مکانیکی و سایه اندازه‌ها.

  • منظور از تجهیزات گرمایشی گلخانه صنعتی چیست؟

 لوله‌ های همرفت، بخاری‌ های نفتی، بخاری‌ های آبگرم، بخاری‌ های پروپان و گاز طبیعی

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *