همه چیز درباره اصول راه اندازی گلخانه فلفل دلمه ای

اصول راه اندازی گلخانه فلفل دلمه ای

اصول راه‌اندازی گلخانه فلفل دلمه‌ای، شامل قوانین و استانداردهایی است که باید آن ها را به کار ببرید تا بتوانید با کیفیت‌ترین فلفل دلمه‌‌ای را در انواع رنگ‌های مختلف پرورش دهید و آن ها را برداشت کنید. فلفل دلمه‌ای جزو رایج‌ترین و بهترین محصولاتی است که در گلخانه‌ها کاشته می‌شوند و سالانه محصولات با کیفیتی از آن ها برداشت خواهد شد.

برای کشت فلفل دلمه‌ای، مانند سایر سبزیجات دیگر شما باید استانداردهای راه‌اندازی گلخانه فلفل دلمه‌ای را در نظر داشته باشید تا بتوانید به اهداف مورد نظر خود برسید. در این زمینه قوانینی که باید برای بهره‌مندی از یک گلخانه فلفل دلمه‌ای یاد بگیرید فراوان هستند؛ اما در این مقاله ما سعی می‌کنیم که مهم‌ترین نکات را در اختیار شما قرار دهیم. پس توصیه می‌شود در ادامه مطلب ما را همراهی کنید.

انواع رنگ های فلفل دلمه‌ای

امروزه این امکان برای شما فراهم شده است که بتوانید انواع رنگ‌های مختلف فلفل دلمه‌ای را بکارید. معمولاً فلفل دلمه‌ای شیرین گلخانه‌ای در ۴ رنگ پرورش داده می‌شود که رنگ‌های آن شامل قرمز، زرد، سبز و نارنجی است. معمولا آنچه که شما عزیزان بیشتر در بازار ایران مشاهده می‌کنید، شامل فلفل دلمه‌ای رنگ سبز است؛ چرا که برای اکثر افراد رنگ نهایی فلفل دلمه‌ای اهمیت زیادی ندارد. فلفل دلمه‌ای‌های شیرین در ابتدا به رنگ سبز رشد خواهند کرد و رنگ نهایی آن ها در پایان مشخص می‌شود.

رنگ فلفل دلمه‌ای رسیده با استفاده از واریته کشت شده مشخص می‌شود. توجه داشته باشید که عرضه فلفل دلمه‌ای سبز رنگ سود بالایی ندارد؛ چرا که فلفل دلمه‌های رنگی قیمت بالاتری دارند و ‌می‌توانند سود زیادی را به شما برسانند.

چرخه رشد در گلخانه فلفل دلمه ای

فلفل دلمه گلخانه‌ای دارای یک چرخه کامل در طول سال است که معمولا در نیمه اول دی ماه نشاها کاشته می‌شوند و در عرض ۶ هفته به گلخانه‌ها منتقل خواهند شد. اولین میوه‌ای که از آن ها برداشت می‌شود، معمولاً مربوط به پایان اسفند ماه است و تا دی ماه سال بعد شما می‌توانید فلفل دلمه‌ای را از آن برداشت کنید.

در حالت کلی دو تا سه هفته اول در گلخانه‌های فلفل دلمه‌ای شما نمی‌توانید محصولاتی را برداشت کنید. در این مدت زمان شما می‌توانید محصولات قدیمی‌تر را حذف کنید و برای تمیز کردن گلخانه و راه‌اندازی مجدد آن همراه با محصولات جدیدتر، اقدامات لازم را انجام دهید. به همین دلیل افرادی که گلخانه فلفل دلمه‌ای، می‌توانند به سود بسیار بالایی دست پیدا کنند.

شما یک محصول اولیه را در گلخانه خود می‌کارید و در طول یک سال به طور کامل می‌توانید از این مجموعه میوه‌هایی را برداشت کنید. با توجه به اینکه از زمان کاشت یک محصول تا زمان اولین برداشت میوه ۴ ماه زمان نیاز دارد، پس رشد و تکثیر بیشتر از یک گیاه در سال نمی‌تواند سود بالایی داشته باشد.

توجه به قد فلفل دلمه ای کشت شده در گلخانه

معمولاً فلفل دلمه‌های شیرین جزو محصولات قد بلند است؛ به همین دلیل برای اینکه بتوانید در این زمینه محصول با کیفیتی را بکارید، باید گلخانه را به گونه‌ای آماده کنید که برای رشد و پرورش این محصول مناسب باشد. در این زمینه شما برای ایجاد ساختار گلخانه، باید ارتفاع گلخانه و ارتفاع ناودان را به خوبی تنظیم کنید.

حداقل ارتفاعی که برای ناودان باید در نظر بگیرید، برای فلفل دلمه‌ای شیرین ۱۳ فوت یعنی۳.۹ متر است. البته دقت داشته باشید که برای راه‌اندازی گلخانه فلفل دلمه‌ای، باید ارتفاع بیشتری را در نظر داشته باشید معمولاً اکثر گلخانه‌ها ارتفاع ۵ متر یا ۱۷ فوت را برای گلخانه خود در نظر می‌گیرند.

سیم‌هایی که برای نگهداری وزن گیاهان در نظر گرفته می‌شوند، معمولاً یک فوت در زیر ناودان قرار می‌گیرند. معمولا این اندازه به عنوان یک اندازه تقریبی ارتفاع محصولات در نظر گرفته می‌شود. در این زمینه باید این ارتفاع را بیشتر از آنچه که در نظر دارید تعیین کنید؛ چون گیاهانی که در طول چرخه خود نامتعادل هستند، این ناودان‌ها می‌توانند گیاهان را به تعادل برسانند. پس در این زمینه نباید نگران باشید که محصول شما در طول چرخه خود در مدت زمان کمتری رشد کرده است و ممکن است در مدت زمان کمتری هم به پایان محصول دهی نزدیک شود.

ارقام مختلف فلفل برای گلخانه فلفل دلمه‌ای

انواع فلفل دلمه‌ای شیرین گلخانه‌ای با توجه به رنگ، مقاومت به بیماری و عملکرد آن ها متفاوت هستند. معمولا شرکت‌هایی که در زمینه توسعه بذر فعالیت دارند، انواع فلفل دلمه‌ای شیرین گلخانه‌ای را به بازار مصرف عرضه می‌کنند. قبل از اینکه برای انتخاب یک نوع فلفل دلمه‌ای گلخانه‌ای اقدام کنید، شما باید محصولاتی که در منطقه شما کشت می‌شود را توسط صنعت مورد بررسی قرار دهید؛ چرا که در هر منطقه ممکن است یک نوع فلفل دلمه‌ای بتواند به طور مناسبی رشد کند.

در این زمینه توصیه نمی‌کنیم که بیشتر از یک نوع فلفل دلمه را در گلخانه خود بکارید. تنها زمانی می‌توانید این کار را انجام دهید که برای کشت آن ها محیط‌های جداگانه را در نظر بگیرید. باید توجه داشته باشید که هر یک از انواع رنگ‌های فلفل دلمه‌ای، به یک مدیریت خاص نیاز دارد تا بتوانند عملکرد مناسبی را از خود نشان دهند و محصولات زیادی را تولید کنند.

کاشت بذر در گلخانه فلفل دلمه‌ای

گلخانه یا نهالستان باید با استفاده از محلول سفید کننده یا سایر محلول‌هایی که برای ضدعفونی کردن مورد استفاده قرار می‌گیرند، به طور کامل تمیز شود. در این زمینه شما باید مطمئن شوید دانه‌هایی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، کاملاً تازه هستند. معمولاً دانه‌هایی که بیشتر از یک سال از تولید آن ها می‌گذرد، ممکن است در جوانه زنی و قدرت نهایی نهال اختلالاتی را ایجاد کنند.

بذرها باید در پایان آبان ماه کشت شوند؛ البته این زمان با توجه به نظر پرورش دهنده بذر متغیر است. بذر را باید در داخل شاخه پشم سنگ که با استفاده از محلول خوراک با mmhos ۰.۵ EC  در دمای ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتیگراد و به حالت خیس شده در آمده است، بکارید. در این زمینه می‌توانید از محلول خوراک فلفل با ph ۵.۸ هم استفاده کنید که دارای mmhos ۰.۵  تا ۵.۲ EC  است.

اطمینان داشته باشید که دمای شاخه پشمک سنگ بذر در جوانه زدن ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است و رطوبت نسبی آن تقریباً ۷۵ تا ۸۰ درصد باشد. در طول این زمان باید دمای هوا در روز و شب بین ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتیگراد کنترل شود و از این مقدار بیشتر یا کمتر نشود. یک نکته مهم دیگر این است که شما نباید کاری کنید که شاخه‌ها خشک شوند. در این زمینه باید با استفاده از محلول تغذیه فلفل با ۰.۵ EC  آن ها را در حالت مرطوب قرار دهید.

نهال فلفل تقریباً باید در طول ۷ تا ۱۰ روز جوانه زنی را آغاز کند و در این مدت زمان باید نور کافی در اختیار آن ها قرار بگیرد تا بتوانند به خوبی رشد کنند. در این زمینه ۱۴۰ تا ۱۶۰ وات بر متر مربع، تقریباً ۱۸ ساعت در طول روز به نور آفتاب نیاز دارند. بعد از اینکه نهال‌ها بیرون آمدند، دمای شاخه پشم سنگ باید به ۲۳ تا ۲۴ درجه سانتیگراد برسد. می‌توانید نهال‌ها را در چهار روز اول بعد از اینکه محکم شدند، روزی یک بار  مه پاش کنید و اجازه دهید که رطوبت نسبی آن ها به ۶۵ تا ۷۰ درصد برسد.

حدود دو هفته بعد از کاشت هنگامی که اولین برگ‌ها را مشاهده کردید، نهال‌ها به مکعب‌های که اندازه بزرگتری دارند در پشم سنگ پیوند زده خواهند شد. در این صورت بلوک‌های پشم سنگ، با محلول ۲.۵ EC  مرطوب می‌شوند.

دما قسمت ریشه بعد از اینکه پیوند انجام شد، باید ۲۱ درجه سانتیگراد برسد. همچنین بلوک‌ها را دو روز یک بار باید از ناحیه پایین با ۲.۵ EC  آبیاری کنید. در طول این زمان باید اطمینان داشته باشید که بلوک‌ها به طور کامل مرطوب هستند، اما خیس نشده‌اند.

بعد از دو هفته هنگامی که دمای قسمت ریشه به ۲۰ درجه سانتیگراد ، باید دمای ریشه را ۲۱ درجه سانتیگراد تعیین کنید و دمای هوا باید ۲۴ درجه سانتیگراد باشد. همچنین در طول شب باید دما ۲۲ درجه سانتیگراد در نظر گرفته شود.

زمانی که نهال‌ها در داخل مکعب پشم سنگ به حالت محکم قرار گرفتند، شما باید دوبار در طول هفته EC آن ها را کنترل کنید. هنگامی که EC افزایش پیدا کرد، تا سطح ۷ برای نهال‌ها هیچ گونه آسیبی نخواهد داشت.

بعد از گذشت سه هفته از زمان کاشت نهال،  EC محلول باید از ۲.۵mmhos  به ۲ برسد و  EC ناحیه ریشه هم ۳ تا ۳.۵ mmhos  باشد. در این مدت زمان می‌توان آن ها را به گلخانه‌های فلفل دلمه‌ای منتقل کرد.

با توجه به اینکه گیاه در داخل بلوک پشم سنگ محکم می‌شود و شروع به رشد می‌کند، پس باید دقت داشته باشید تا فضای کافی در اختیار آن باشد؛ چرا که اگر فضای کافی برای آن فراهم نشود، به جای اینکه به حالت گرد تبدیل شود به حالت بلند و دوکی شکل تبدیل خواهد شد. این اتفاق باعث می‌شود پیوندهای باکیفیتی در ناحیه پایین صورت بگیرد و برگ‌هایی که بر روی گیاه ظاهر می‌شود از یکدیگر فاصله زیادی خواهند داشت.

اقدامات مهم پس از انتقال نهال‌های فلفل به گلخانه فلفل دلمه‌ای

بعد از اینکه ۵ هفته از کاشت گیاه سپری شد، دمای منطقه ریشه باید به ۲۰ درجه سانتیگراد برسد. روشنایی و نوری که در اختیار گیاه قرار می‌گیرد، از ۱۸ ساعت باید به ۱۴ ساعت برسد تا باعث شود شوک نوری ایجاد شود. در طول شبانه روز دمای هوایی که باید برای این گیاه فراهم باشد، تقریباً ۲۰ درجه سانتیگراد است. در این زمان باید EC منطقه ریشه بین ۳ تا ۳.۵ EC  باشد. برای اینکه بتوانید EC  منطقه ریشه را کاهش دهید، هیچ وقت از آب شفاف برای آبیاری این گیاه و خاک آن استفاده نکنید.

دقت داشته باشید که بیش از پیوند گیاه جوان در گلخانه، شما باید شرایط گلخانه را کاملاً مهیا کنید. تراکمی که برای کاشت این گیاه باید در نظر بگیرید، ۳ تا ۶ بوته در هر متر مربع است. تقریبا با دو ساقه در هر بوته پرورش داده می‌شوند که در هر متر تقریباً ۶ تا ۷ ساقه ایجاد خواهد شد. برای اینکه بتوانید تعداد بوته‌های لازم گلخانه را تعیین کنید، باید سطح تولید که بر حسب متر تعیین شده است را در تراکم بوته مورد نظر خود ضرب کنید. شما باید تعداد کیسه لازم را بر اساس ردیف‌هایی که در نظر گرفته‌اید هم تعیین کنید. تنهایی با انجام این محاسبات شما می‌توانید تراکم گیاه مورد نظر خود در داخل گلخانه را محاسبه کنید.

شرایط رشد محصولات در گلخانه فلفل دلمه‌ای

بعد از اینکه فلفل دلمه‌ای‌ها را به گلخانه منتقل کردید، باید به مدت زمان ۲۴ ساعت و با استفاده از محلول خوراک غذایی مکان رشد را به طور کامل خیس و تهویه کنید. در این زمینه یک قانون اصلی وجود دارد که توصیه می‌شود محیط را با استفاده از همان  EC  بلوک پشم سنگ آماده کنید.

توجه داشته باشید در گلخانه فلفل دلمه‌ای یکی از نکاتی که اهمیت زیادی دارد، این است که باید اطمینان داشته باشید محیط شما در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد قرار دارد. همچنین این دما در منطقه ریشه در طول فصل، باید به طور کامل حفظ گردد. در نهایت گیاه بر روی محیط قرار می‌گیرد و باید از عدم تماس بلوک پشم شیشه و محیط رشد اطمینان داشته باشید.

در صورتی که از کیسه کوکو برای محیط کشت استفاده می‌کنید، در هر کیسه ۲۰ لیتری ۶ بوته کاشته می‌شود. برای اینکه کیسه‌ها را زهکشی کنید، باید آن ها را بشکافید. شکاف‌ها با فاصله ۴ سانتی‌متر در اطراف کیسه و روبروی کانال زهکشی با استفاده از یک شکاف بین هر دو بوته ایجاد می‌گردد. شکاف‌هایی که ایجاد می‌کنید، منجر می‌شود که تخلیه کیسه به طور کامل صورت بگیرد و محلول خوراک در پایین کیسه به هیچ عنوان جمع نشود.

دو هفته اول در گلخانه فلفل دلمه‌ای چه اتفاقی می‌افتد؟

در هفته اول دمای شبانه روز برای گلخانه فلفل دلمه‌ای، باید تقریباً ۲۰ تا ۲۱ درجه سانتیگراد باشد و این دما را باید ثابت نگه دارید. همچنین رطوبت نسبی باید ۷۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد تعیین شود. توجه داشته باشید که سطح co در این مرحله باید بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ ppm  باشد. هدف اصلی از این مرحله این است که گیاه فلفل جوان در محیط محکم شود و یک سیستم ریشه قوی برای آن ایجاد گردد.

در صورتی که گیاهان کاملا جوان هستند و نتوانند ریشه قوی داشته باشند، بعد از اینکه به حالت میوه دهی رسید، سیستم ریشه آن در پایان فصل هم تقویت نمی‌شود و در نتیجه شما نمی‌توانید به نتایج دلخواه خود برسید. در این زمان توصیه می‌شود که به طور کامل از محلول خوراک گیاه استفاده کنید و درصد خلوص آن باید ۵ درصد در نظر گرفته شود.

در صورتی که بیش از حد گیاه را آبیاری کنید، معمولاً مانع می‌شود که یک سیستم ریشه قوی در گیاه ایجاد شود و در نهایت باعث می‌شود که سیستم ریشه‌ای در برابر نور شدید همچون ماه تابستان عملکرد خوبی نداشته باشد.

بعد از اینکه گیاه بزرگ شد، میزان محلول غذایی که در اختیار آن ها قرار می‌دهید، EC آن باید در بین ۲.۵ تا ۳.۵ باشد. البته در این زمینه می‌توانید اجازه دهید که  EC آن در بین ۴ تا ۴.۵ هم افزایش پیدا کند. بعد از اینکه فصل پیش رفت و میزان نور کاهش پیدا کرد،  EC می‌تواند بین ۳.۵ تا ۴ باشد.

در هفته دوم دما در طول روز باید ۲۱ درجه سانتیگراد و در شب ۱۶ تا ۱۷ درجه سانتیگراد در نظر گرفته شود. به طور میانگین در طول شبانه روز دما را باید در بین ۲۰ تا ۲۱ درجه سانتیگراد ثابت نگه دارید. در صورتی که قصد دارید دمای بهینه‌ای را برای رشد فلفل در اختیار داشته باشید، باید دما را بین ۲۱ تا ۲۳ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. تفاوت دمایی که در طول شبانه روز در گلخانه فلفل دلمه‌ای وجود دارد، در طول ۲۴ ساعت باعث می‌شود گیاهان برای گلدهی تشویق شوند.

مراقبت از گیاه در گلخانه فلفل دلمه‌ای

گیاه فلفل دلمه‌ای یه گیاه نامشخص است و پیش بینی آن غیر ممکن است. توصیه می‌شود که شما هر چند وقت یکبار، آن را هرس و تمیز کنید تا رشد گیاه نامتعادل نباشد و بتواند بیشترین میزان میوه را از خود تولید کند.

بوته فلفل دلمه‌ای دارای دو ساقه اصلی روی یک بوته است. در صورتی که شما ۶ بوته اولیه در متر مربع کاشته باشید، می‌توانید به تراکم ۱۲ ساقه در متر مربع برسید. هرس کردن بوته‌ها موجب می‌شود در بافت گیاه شما گردش هوا رخ دهد؛ در نتیجه انواع بیماری‌هایی که ممکن است بوته شما را درگیر کند، کاهش پیدا می‌یابد.

گیاه فلفل دلمه‌ای را باید طی دو هفته یک بار آن را هرس کنید. در صورتی که برگ‌های جدید و شاخه‌ها شروع به رشد کردند، روی ساقه‌های در حال رشد خود را نشان می‌دهند که در این صورت باید آن ها را هرس کنید تا گیاه بتواند ساختار دو ساقه‌ای خود را تا پایان ثابت نگه دارد.

گل‌های ناشی از گیاه فلفل دلمه‌ای، در قسمت گره ایجاد می‌شود. گره یک قسمت از ساقه است که باعث می‌شود برگ‌ها از داخل آن رشد کنند. طول ساقه‌ای که در بین این گره‌ها وجود دارد را بین گره می‌نامند. معمولاً در هفته سوم یا کمی قبل از آن تمام گیاهان فلفل ۲ تا ۳ ساقه در چنگال خود به وجود می‌آورند. بعد از مشاهده این، شما باید گیاه را هرس کنید تا فقط دو ساقه قوی داشته باشد. این دو ساقه قادر هستند که در طول سال تولید گیاه را انجام دهد.

هر یک از ساقه‌های گیاه معمولاً تا ارتفاع ۴ متر یا ۱۳ فوت قابلیت رشد دارند و برای اینکه بتوانند به حالت ایستاده تبدیل شوند، باید آن ها را حمایت کنید. در صورتی که قصد حمایت از ساقه‌ها را دارید، باید از ریسمان آویزان در بالای گیاه استفاده کنید. در این مواقع شما باید اطمینان داشته باشید که ریسمان مورد نظر شما استحکام کافی دارد و به طور محکم به ساقه بسته نشده است؛ در غیر این صورت امکان دارد ساقه در اثر انبساط دچار آسیب شود.

در طول فصل رشد برای گلخانه فلفل دلمه‌ای چه کارهایی انجام دهیم؟

  • یکی از نکات مهم در این زمینه این است که شما در زمان رشد گیاه هرس را به طور کامل انجام دهید و در مواقعی که هرس را در مدت زمان مناسب انجام ندهید، قسمتی از محصول شما کیفیت خود را از دست می‌دهد و از بین می‌رود. شما باید هرس گیاه را با استفاده از انگشت یا قیچی کوچک انجام دهید تا بتوانید به طور دقیق قسمت‌های جانبی را خارج کنید. در این صورت می‌توانید اطمینان حاصل کنید که به ساقه اصلی و نقطه رشد هیچگونه آسیبی وارد نشده است.
  • زمانی که گیاه فلفل دلمه‌ای را هرس می‌کنید، باید از محلول شیر خشک استفاده کنید تا بتوانید دست‌های خود را به طور کامل در بین گیاه فرو ببرید. پروتئین‌هایی که در ساختار شیر وجود دارند، باعث می‌شود انواع ویروس‌ها به حالت غیر فعال تبدیل شوند. در غیر این صورت این ویروس‌ها می‌توانند از یک گیاه به گیاه دیگر منتقل شوند اما با استفاده از این کار می‌توان از این آسیب پیشگیری کرد.
  • هدف مهم در پرورش گیاه فلفل دلمه‌ای، این است که بتوانید یک گیاه رویشی قدرتمند برروی کیسه‌ها ایجاد کنید. در این زمینه باید دقت داشته باشید که چه موقع باید اولین میوه‌ها را برداشت کنید و بین تولید ساقه و برگ و همچنین میوه تعادلی را ایجاد نمایید. در صورتی که هرس را به درستی و در زمان لازم انجام دهید، می‌توانید رشد رویشی را با رشد میوه را تطبیق دهید.
  • زمانی که این تعادل را برقرار کردید، برای اینکه تعادل از بین نرود و تولید میوه‌ها به طور مداوم در طول فصل ثابت بماند، باید اقدامات لازم را انجام دهید. در صورتی که محصول شما تعادل خود را از دست دهد، معمولاً تولید میوه در زمان رشد رویشی با اختلالاتی مواجه خواهد شد. در این مواقع تولیدکنندگان باید تلاش بیشتری داشته باشند تا بتوانند گیاه را به طرف مولد بودن و تولید میوه‌های بیشتر تشویق کند. زمانی که گیاه فلفل یک الگوی تولید خاصی را داشته باشد، دور شدن از این الگو و ایجاد چرخه‌های دیگر کار سختی است.
  • یکی از نکات مهم که باید به آن توجه داشته باشید این است که شما باید به دمای گلخانه فلفل ‌ای توجه کافی داشته باشید؛ چرا که تغییرات دمایی باعث می‌شود شکل نهایی فلفل‌ها تحت تاثیر قرار بگیرد و اگر دمای محیط مناسب نباشد، شکل فلفل‌ها بد خواهد شد و در نتیجه مشتری‌ها آن را نمی‌پسندند.

میزان نور مورد نیاز در طول فصل رشد در گلخانه فلفل دلمه‌ای

ماندگاری گل و میوه به سرعت تولید مواد جذب شده فتوسنتزی و پخش کردن آن در گیاه ارتباط دارد. در صورتی که گیاه در اثر نور کم قادر نباشد به خوبی رشد کند، میزان زیادی از محصول خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل در زمان فصل رشد باید میزان نوری که به گلخانه فلفل دلمه‌ای می‌رسد مناسب باشد و به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید.

شرایط آبیاری گلخانه فلفل دلمه‌ای

برای آبیاری فلفل دلمه‌ای در ابتدای چرخه باید ۵ درصد بیش از اندازه تخلیه زهکشی را در نظر داشته باشید و در فصل تابستان میزان آبیاری را تا حد ۳۰ درصد افزایش دهید. شما باید آبیاری گیاه را با توجه به نیاز آن بیشتر کنید. در صورتی که گیاهان صبحگاهی در نقطه رشد خود یک هاله سبز رنگ روشن ایجاد کنند، نشان دهنده این است که در روزهای قبل به میزان کافی آب مورد نیاز خود را دریافت کرده‌اند. هنگامی که به میزان کافی آب برای آن ها فراهم نشده باشد در ناحیه رشد EC آن ها کاهش می‌یابد.

با جلو رفتن فصل و بهبود پیدا کردن میزان نور،  شما باید تعداد آبیاری‌ها را در طول شبانه روز افزایش دهید. گاهی اوقات در فصل تابستان لازم است که آبیاری به طور شبانه انجام شود. اولین آبیاری گیاه فلفل دلمه‌ای را نیم ساعت قبل از اینکه خورشید طلوع کند، انجام دهید و آخرین آبیاری را تقریباً ۱ تا ۱.۵ ساعت بعد از غروب خورشید انجام دهید. همچنین اولین تخلیه بیش از حد را تقریباً در ساعت ۱۰ صبح مد نظر داشته باشید. در حالت عادی این گیاه ۳.۵ تا ۴ لیتر آب را در طول روز مصرف می‌کند.

برداشت و درجه‌بندی فلفل دلمه‌ای در گلخانه

زمانی که میوه در گلخانه فلفل دلمه‌ای رشد می‌کند تا زمانی که موقع برداشت آن فرا می‌رسد، ۷ تا ۹ هفته زمان لازم دارد. اما در صورتی که در دوره‌ای از سال قرار داشته باشید که نور کمتر در دسترس قرار دارد، معمولا این مدت زمان افزایش پیدا می‌کند. معمولاً میوه‌ها با رنگ ۸۵ تا ۹۰ درصد را برداشت می‌کنند و برای اینکه برشی بر روی آن ایجاد کنند، از چاقو استفاده خواهند کرد. در این زمینه باید دقت داشته باشید که به میوه‌ها و ساقه‌های اطراف آن آسیبی وارد نکنید.

فلفل دلمه‌هایی که برداشت شده‌اند، برای اینکه بتوانند به بازار منتقل شوند از نظر اندازه‌ای که دارند معمولاً در چند دسته تقسیم بندی می‌شوند که عبارت است از:

  • فوق العاده بزرگ، ۸۰ میلیمتر
  • بزرگ، ۷۰ تا ۷۹ میلی‌متر
  • متوسط، ۶۰ تا ۶۹ میلیمتر
  • کوچک، ۵۰ تا ۵۹ میلیمتر

معمولا فلفل دلمه‌‌ها را با توجه به اندازه و قطری که دارند، پر دسته‌های مختلف قرار می‌دهند. در نتیجه فلفل دلمه‌ای که اندازه بزرگتری داشته باشد، معمولاً قیمت آن هم بیشتر خواهد شد.

اهمیت ایجاد تعادل برای رشد بهینه در گلخانه فلفل دلمه‌ای

فلفل دلمه‌ای رنگی گلخانه‌ای، یک نوع محصول فوق العاده مناسب برای رشد است. زمانی که یک الگوی رشد مناسب برای این گیاه ایجاد شود، مدیریت آن با استفاده از روش‌ها و الگوهای دیگر سخت خواهد بود. به عنوان نمونه در صورتی که گیاه به شدت حالت رویشی دارد، امکان دارد مدت زمان زیادی لازم باشد تا بتواند به حالت زایشی هدایت شود؛ همچنین عکس این موضوع هم صدق می‌کند. برقرار کردن تعادل مناسب در گیاه فلفل دلمه‌ای، در مدت زمان کم برای اینکه بتوانید تولید دائمی و پایداری داشته باشید؛ همچنین برای عملکرد مناسب آن، بسیار ضروری است.

برخی از مشکلات احتمالی در گلخانه فلفل دلمه‌ای

همان گونه که در تیترهای قبل هم اشاره شد، یکی از مهم‌ترین مشکلات گلخانه فلفل دلمه‌ای این است که برقراری تعادل برای رویش و تولید میوه کار دشواری است. علاوه بر این در صورتی که به دما، نور، کوددهی، آبیاری و غیره توجه کافی نداشته باشید، ممکن است مشکلات متعدد در گیاه ظاهر شوند که برخی از این مشکلات عبارت است از:

  • ایجاد ترک روی میوه که معمولاً این ترک‌ها در اندازه‌های کوچک بر روی میوه ایجاد می‌شوند و ناشی از رطوبت بالای ۸۵ درصد است.
  • رنگ میوه به حالت عادی تبدیل نمی‌شود و این مورد ممکن است مربوط به دمای گلخانه باشد.
  • ریزش میوه‌ها در مدت زمان کم
  • میوه به رنگ مناسب خود تبدیل شده است، در حالتی که اندازه آن افزایش پیدا نکرده است.
  • ایجاد پوسیدگی و خرابی در انتهای شکوفه‌ها و نزدیک به میوه
  • آفتاب سوختگی
  • خراب شدن برگ گیاه
  • در صورتی که بین رویش و زایش تعادل ایجاد نشود، معمولاً برگ‌ها به اندازه بزرگ و میوه‌های کمتری را بر روی گیاه مشاهده می‌کنید.

سخن پایانی

همانطور که در مطالب قبلی به آن اشاره کردیم، ایجاد گلخانه فلفل دلمه‌ای و مدیریت کردن آن کار چندان دشواری نیست و برای اینکه بتوانید محصولات مرغوب و مشتری پسندی را تولید کنید، باید زحمت‌هایی هم برای آن بکشید. اما هنگامی که به نکات مهم در مورد شرایط آب و هوایی و محیط گلخانه توجه داشته باشید و مراحل کشت داشت و برداشت را به خوبی به پیش ببرید، می‌توانید محصولات مرغوبی را از آن ها برداشت کنید.

سوالات متداول درباره اصول راه‌اندازی گلخانه فلفل دلمه‌ای

  1. فلفل دلمه‌ای چه رنگی دارد؟

معمولا فلفل دلمه‌ای‌های گلخانه‌ای در ۴ رنگ در دسترس قرار دارند که شامل رنگ سبز، قرمز، زرد و نارنجی است.

  • نشا فلفل دلمه‌ای گلخانه‌ای در چه زمانی باید به گلخانه انتقال داده شود؟

تولید فلفل دلمه‌ای گلخانه‌ای یک چرخه کامل در طول سال دارد. نشا فلفل دلمه‌ای تقریباً باید در نیمه اول دی ماه که در سن ۶ هفتگی قرار دارند، به گلخانه‌ها انتقال داده شوند. اولین میوه‌هایی هم که از این بوته‌ها برداشت می‌شود مربوط به پایان اسفند ماه است و تا دی ماه سال بعد هم برداشت میوه صورت می‌گیرد.

  • کاشت بذر در گلخانه فلفل دلمه‌ای چه شرایطی دارد؟

بذرها باید در پایان آبان ماه کشت شوند البته این زمان با توجه به نظر پرورش دهنده بذر متغیر است. بذر را باید در داخل شاخه پشم سنگ که با استفاده از محلول خوراک با mmhos ۰.۵ EC  در دمای ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتیگراد و به حالت خیس شده تبدیل شده‌اند، بکارید. در این زمینه می‌توانید از محلول خوراک فلفل با ph ۵.۸ هم استفاده کنید که دارای mmhos ۰.۵  تا ۵.۲ EC  است.

اطمینان داشته باشید که دمای شاخه پشمک سنگ بذر در جوانه زدن ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است و رطوبت نسبی آن تقریباً ۷۵ تا ۸۰ درصد باشد. در طول این زمان باید دمای هوا در روز و شب بین ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتیگراد کنترل شود و از این مقدار بیشتر یا کمتر نشود. یک نکته مهم دیگر این است که شما نباید کاری کنید که شاخه‌ها خشک شوند در این زمینه باید با استفاده از محلول تغذیه فلفل با ۰.۵ EC آنها را به حالت مرطوب قرار دهید.

  • شرایط پرورش گیاه در گلخانه فلفل دلمه‌ای چیست؟

بعد از اینکه فلفل دلمه‌ای‌ها را به گلخانه منتقل کردید، باید به مدت زمان ۲۴ ساعت و با استفاده از محلول خوراک غذایی، مکان رشد را به طور کامل خیس و تهویه کنید. در این زمینه یک قانون اصلی وجود دارد که توصیه می‌شود محیط را با استفاده از همان  EC  بلوک پشم سنگ آماده کنید.

  • هرس کردن گیاه فلفل دلمه‌ای در گلخانه چه شرایطی دارد؟

گیاه فلفل دلمه‌ای را باید طی دو هفته یک بار هرس کنید. در صورتی که برگ‌های جدید و شاخه‌ها شروع به رشد کنند، برروی ساقه‌های در حال رشد خود را نشان می‌دهند که در این صورت باید آن ها را هرس کنید تا گیاه بتواند ساختار دو ساقه‌ای خود را تا پایان حفظ کند.

  • آبیاری گلخانه فلفل دلمه‌ای به چه صورت است؟

برای آبیاری فلفل دلمه‌ای در ابتدای چرخه باید ۵ درصد بیش از اندازه تخلیه زهکشی را در نظر داشته باشید و در فصل تابستان میزان آبیاری را به حد ۳۰ درصد افزایش دهید. شما باید آبیاری گیاه را با توجه به نیاز آن بیشتر کنید. گاهی اوقات در فصل تابستان لازم است که آبیاری به طور شبانه انجام شود. اولین آبیاری گیاه فلفل دلمه‌ای را نیم ساعت قبل از اینکه خورشید طلوع کند انجام دهید و آخرین آبیاری را تقریباً ۱ تا ۱.۵ ساعت بعد از غروب خورشید انجام دهید. همچنین اولین تخلیه بیش از حد را تقریباً در ساعت ۱۰ صبح مد نظر داشته باشید. در حالت عادی این گیاه ۳.۵ تا ۴ لیتر آب را در طول روز مصرف می‌کند.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *