طبقه بندی انواع گلخانه و ویژگی آن ها

طبقه بندی انواع گلخانه و ویژگی آن ها

گلخانه‌ها سازه‌هایی هستند که برای فراهم کردن محیطی بهینه برای رشد گیاهان، سبزیجات و گل‌ها طراحی شده‌اند. آن‌ها به ویژگی‌ها و فن آوری‌های مختلفی برای کنترل عواملی مانند دما، رطوبت و نور مجهز هستند و به گیاهان اجازه می‌دهند حتی در آب و هوای سخت یا در فصول خارج از فصل رشد کنند. در این راهنمای جامع، انواع گلخانه‌ها را بر اساس ساختار، فناوری، ظاهر و مواد مورد استفاده در قاب‌ها بررسی خواهیم کرد.

طبقه بندی انواع گلخانه بر اساس نوع سازه استفاده شده

طبقه بندی انواع گلخانه بر اساس نوع سازه استفاده شده یکی از انواع طبقه بندی گلخانه‌ها است که بر اساس نوع سازه به کاربرده شده در گلخانه دسته بندی می‌شوند:

1-      گلخانه‌های چند دهانه

گلخانه‌های چند دهانه سازه‌های بزرگی هستند که از خلیج‌های متعددی تشکیل شده‌اند که توسط یک راهروی مرکزی به هم متصل شده‌اند. این طراحی امکان استفاده بهینه از فضا را فراهم کرده و حرکت کارگران و تجهیزات را تسهیل می‌کند. این گلخانه‌ها معمولاً در کشاورزی تجاری استفاده می‌شوند و می‌توانند طیف وسیعی از محصولات از سبزیجات گرفته تا گل را در خود جای دهند.

گلخانه‌های چند دهانه با استفاده از ابزار علمی و مصالح مرغوب طراحی و ساخته می‌شوند. آن‌ها دارای چندین جایگاه یا محفظه هستند که توسط دیوارها یا پارتیشن‌های داخلی از هم جدا شده‌اند. گلخانه‌های چند دهانه به گلخانه‌های پلی تونلی نیز معروف هستند و به جای شیشه یا پلاستیک با مواد مقاوم در برابر حشرات پوشانده می‌شوند.. این گلخانه‌ها برای هر دو روش کشت خاکی و هیدروپونیک مناسب هستند.

2-      گلخانه‌های سایه دار

گلخانه‌های سایه به طور خاص برای ایجاد سایه جزئی برای گیاهان طراحی شده‌اند. آن‌ها مجهز به پارچه‌های سایه‌دار یا توری هستند که شدت نور خورشید را کاهش می‌دهد و گیاهان ظریف را از گرمای سوزان یا قرار گرفتن در معرض بیش از حد محافظت می‌کند. گلخانه‌های سایه اغلب برای پرورش گیاهان سایه دوست، مانند سرخس و ارکیده استفاده می‌شود.

همانطور که گفته شد گلخانه‌های سایه‌دار با استفاده از توری سایه ایجاد می‌شوند که به منظور کاهش تابش نور آفتاب و حفظ رطوبت در داخل گلخانه استفاده می‌شود. توری سایه بان (شید گلخانه) یکی از بخش‌های مهم و بسیار کارآمد در تمام گلخانه‌ها می‌باشد. توری سایبان یا شید گلخانه، به منظور ایجاد سایه و جلوگیری از تابش بیش از حد نور آفتاب به عنوان توری سایبان حیاط و یا گلخانه استفاده می‌شود و باعث شده تا این نوع گلخانه‌ها برای سیستم‌های هیدروپونیک در فضای باز مورد استفاده قرار گیرند. ارتفاع این نوع گلخانه‌ها متغییر بوده و ممکن است به 8 متر نیز برسد.

3-        گلخانه‌های دارای صفحه نمایش یا Screen houses

گلخانه‌های محافظ که به عنوان محفظه‌های صفحه نیز شناخته می‌شوند، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که حشرات و آفات را از خود دور نگه می‌دارند و در عین حال اجازه جریان هوا را می‌دهند. این گلخانه‌ها مجهز به صفحه‌های مشبک ظریفی هستند که ضمن تهویه مناسب، از ورود بازدیدکنندگان ناخواسته جلوگیری می‌کند. خانه‌های پرده به ویژه برای رشد محصولات ارگانیک یا محافظت از گیاهان در برابر حشرات مضر مفید هستند

4-      ساختارهای Crop Top

ساختارهای Crop Top که به گلخانه‌های تونل بلند نیز گفته می‌شود، با سقف‌های بلند و قوسی خود مشخص می‌شوند. این گلخانه‌ها فضای عمودی زیادی را برای گیاهان بلندتر فراهم کرده و امکان گردش بهتر هوا را فراهم می‌کنند. ساختارهای Crop Top معمولا برای رشد محصولات انگور مانند گوجه فرنگی و خیار استفاده می‌شود. 

طبقه بندی گلخانه‌ها بر اساس تکنولوژی

از آنجایی که امروزه گلخانه‌های مبتنی بر فناوری نوعی سرمایه گذاری محسوب می‌شوند، باید این نکته را بیان کنیم که هرچه سطح فناوری و تکنولوژی گلخانه بالاتر باشد، پتانسیل گلخانه برای برای دستیابی به شرایط رشد کاملاً کنترل‌شده و بیشتر می‌شود که در نتیجه باعث شده گیاهان در گلخانه با کیفیت بسیار بالاتری و به میزان بیشتری تولید شوند. در ادامه انواعی از گلخانه‌ها بر اساس تکنولوژ اشاره می‌کنیم:

1-      گلخانه‌های کم تکنولوژی

گلخانه‌های با تکنولوژی پایین ساختارهای ساده‌ای هستند که بر تهویه طبیعی و حداقل اتوماسیون متکی هستند. آن‌ها به فناوری یا تجهیزات پیچیده نیاز ندارند و اغلب توسط علاقمندان یا پرورش دهندگان کوچک استفاده می‌شوند و ارتفاع آن‌ها تا کمتر از 3 متر است. رایج‌ترین نوع این گلخانه‌ها، گلخانه تونلی یا “ایگلو” است. در حالی که گلخانه‌های با فناوری پایین ممکن است فاقد ویژگی‌های پیشرفته باشند، اما همچنان می‌توانند شرایط رشد مناسبی را برای انواع گیاهان فراهم کنند. ویژگی این گلخانه‌ها عبارت است از:

•        دیوارهای عمودی ندارند.

•        تهویه ضعیفی دارند.

•        این نوع سازه نسبتاً ارزان است.

•        این نوع گلخانه به‌راحتی قابل نصب است.

•        از اتوماسیون کمی در آن استفاده می‌شود و یا اصلاً اتوماسیون ندارد.

گلخانه‌های با تکنولوژی پایین، گلخانه‌هایی هستند که از سازه‌های ساده‌تری نسبت به گلخانه‌های با تکنولوژی بالا استفاده می‌کنند. این گلخانه‌ها دارای بازدهی کمتری نسبت به گلخانه‌های با تکنولوژی بالا هستند و احتمال بروز آفات و بیماری‌های گیاهان در آن‌ها بیشتر است. در برخی موارد، گلخانه‌های پایین‌تر از سطح زمین نیز به عنوان گلخانه‌های با تکنولوژی پایین محسوب می‌شوند که از پوشش‌های مختلفی مانند پوشش‌های پلاستیکی پلی اتیلن شفاف استفاده می‌کنند. گلخانه‌های با تکنولوژی پایین در مقایسه با گلخانه‌های با تکنولوژی بالا، هزینه کمتری دارند اما بازدهی کمتری نیز دارند.

2-      گلخانه‌های با تکنولوژی متوسط

گلخانه‌های با فناوری متوسط سطحی از اتوماسیون و فناوری را برای تنظیم عوامل محیطی در خود جای می‌دهند. آن‌ها ممکن است شامل ویژگی‌هایی مانند دریچه‌های اتوماتیک، سیستم‌های آبیاری و کنترل آب و هوای اولیه باشند. این گلخانه‌ها تعادلی بین مقرون به صرفه بودن و عملکرد ایجاد می‌کنند و آن‌ها را برای عملیات‌های با اندازه متوسط مناسب می‌کند.

همانطور که می‌دانید گلخانه‌های با تکنولوژی متوسط، گلخانه‌هایی هستند که از تکنولوژی‌های متوسط استفاده می‌کنند و در طبقه بندی انواع گلخانه‌ها از نظر تکنولوژی در حالت میانه قرار می‌گیرند. دیواره این گلخانه‌ها معمولا تا 2 متر ارتفاع داشته و تا 4 متر نیز در برخی موارد می‌رسد. این گلخانه‌ها دارای هزینه و بهره وری متوسطی هستند و در مقایسه با گلخانه‌های با تکنولوژی پایین، بازدهی بیشتری دارند. از تکنولوژی‌های متوسطی مانند سیستم‌های خنک‌کننده، سیستم‌های گرمایشی و سیستم‌های آبیاری خودکار در این گلخانه‌ها استفاده می‌شود و می‌توان با این گلخانه‌ها آفت‌ها و بیماری‌های گیاهان را کنترل کرد.

3-      گلخانه‌های با تکنولوژی بالا

گلخانه‌های با فناوری پیشرفته مجهز به فناوری‌های پیشرفته برای کنترل دقیق هر جنبه‌ای از محیط رشد هستند. آن‌ها ممکن است دارای سیستم‌های کنترل آب و هوای کامپیوتری، روشنایی مصنوعی، و سیستم‌های آبیاری پیچیده باشند. گلخانه‌های با تکنولوژی بالا معمولاً توسط تولیدکنندگان تجاری در مقیاس بزرگ استفاده می‌شوند که نیاز به کنترل دقیق بر شرایط محصولات خود دارند.

به طور کلی گلخانه‌های با تکنولوژی بالا، گلخانه‌هایی هستند که از تکنولوژی‌های پیشرفته و مدرن استفاده می‌کنند. این گلخانه‌ها دارای سیستم‌های خودکار آبیاری، سیستم‌های خنک‌کننده، تهویه سقفی، سیستم‌های گرمایشی و سیستم‌های کنترل محیطی هستند که به صورت هوشمند عمل می‌کنند و باعث بهبود کیفیت محصولات و افزایش بازدهی می‌شوند.

گاهی ممکن است دارای دریچه دیوار جانبی نیز باشند. این گلخانه‌ها دارای هزینه بالاتری نسبت به گلخانه‌های با تکنولوژی پایین و متوسط هستند، اما به دلیل افزایش بازدهی و کیفیت محصولات، در دراز مدت سودآوری بیشتری دارند. گلخانه‌های شیشه‌ای نیز به عنوان گلخانه‌های با تکنولوژی بالا شناخته می‌شوند که از پوشش شیشه‌ای برای حفظ دما و رطوبت داخل گلخانه استفاده می‌کنند. به طور کلی این گلخانه‌ها روکش‌هایی با جنس فیلم پلاستیکی (به‌صورت تکی یا دوتایی)، ورق پلی کربنات یا شیشه دارند و ارتفاع دیوارهای انها حداقل 4 متر و حداکثر به 8 متر می‌رسد. 

طبقه بندی گلخانه‌ها بر اساس شکل ظاهری

در دنیا بیش از 2/1 میلیون هکتار زمین به انواع متخلف گلخانه‌ها تعلق دارد که شناخت این گلخانه‌ها به شما کمک می‌کند تا بتوانید به درستی گلخانه مورد نظر خود را انتخاب کنید. از آنجایی که برای اهداف مختلف، و گیاهان گوناگون و همچنین موقعیت‌های متفاوت، انواع متخلفی از گلخانه‌ها وجود دارد شما نمی‌توانید در هر موقعیتی یا برای تولید هر نوع گیاهی از یک نوع گلخانه استفاده کنید؛ از این رو نیاز دارید تا به شناخت طبقه بندی انواع گلخانه بپردازید تا بتوانید گلخانه مورد نظر خود را انتخاب کنید.

یکی از راه‌های اصلی طبقه بندی انواع گلخانه، نگاه کردن به شکل یا سبک ساختاری آن است. هر ساختار گلخانه‌ای نیز مزایا و معایبی دارد که قبل از خرید باید در نظر گرفته شود. همچنین می‌توانید انواع گلخانه‌ها را بر اساس مواد استفاده شده در قاب و پوشش بیرونی آن‌ها دسته‌بندی کنید.

1-      گلخانه‌های تکیه‌کننده یا یک طرفه

گلخانه‌های تکیه‌کننده یا یک طرفه به یک سازه موجود مانند دیوار یا ساختمان متصل می‌شوند. آن‌ها دارای یک سقف شیبدار و یک دیواره جانبی هستند که به سازه نگهدارنده متصل است. این گلخانه‌ها اغلب در محیط‌های مسکونی یا مزارع کوچک که فضا محدود است استفاده می‌شود. مزایای استفاده از این نوع گلخانه عبارت است از:

  • به دلیل وجود ساختمان اصلی نزدیک به امکاناتی مانند برق و آب است.
  • دارای ساختار کوچک‌تری است که هزینه کمتری برای تولید دارد.
  • برای راه‌اندازی به فضای کوچکی نیاز دارید.
  • الزامات پشتیبانی برای سقف کمتر خواهد بود.
  • معایب استفاده از این نوع گلخانه شامل موارد زیر می‌شود:
  • فضای محدودی را برای گیاهان فراهم می‌کند.
  • ممکن است نور کافی برای رشد مناسب گیاه وجود نداشته باشد.
  • کنترل دما به دلیل کناره‌های دیواری سخت است.
  • محدودیت ارتفاع به دلیل دیوار نگه‌دارنده

2-      گلخانه‌های شیاری

گلخانه‌های شیاری سقفی نیمه دایره یا حلقه‌ای شکل دارند و برای تحمل بارهای سنگین برف طراحی شده‌اند. گلخانه‌های شیاری گلخانه‌هایی هستند که در سقف آن‌ها شیبی وجود دارد و دو قاب مستطیلی شکل با ابعاد مشخص در سقف با شیب قرار دارند. در این نوع گلخانه‌ها، گلدان‌ها در شیارهایی که در کناره‌های گلخانه قرار دارند قرار می‌گیرند.

گلخانه‌های شیاری به دلیل ویژگی‌های خاص خود، برای کشت محصولاتی مانند خیار، گوجه فرنگی و فلفل مناسب هستند. این نوع گلخانه‌ها به دلیل طراحی خاص خود، از نظر بهره وری و استفاده از فضای گلخانه به بهترین شکل ممکن عمل می‌کنند. مزایای استفاده از این نوع گلخانه عبارت است از:

  • فضای کافی در داخل سازه برای گیاهان وجود دارد.
  • در اتوماسیون و انرژی صرفه‌جویی می‌شود.
  • با تخلیه باران و برف اضافی از سقف، طول عمر سازه افزایش پیدا می‌کند.
  • از نظر مرتب بودن و ظاهر گلخانه بسیار جذاب است.
  • معایب استفاده از این نوع گلخانه شامل موارد زیر می‌شود:
  • راه‌اندازی آن به سرمایه بالایی نیاز دارد.
  • برای راه‌اندازی باید یک قطعه زمین بزرگ داشته باشید.

3-      گلخانه Even Span

حتی گلخانه‌های دهانه‌ای دارای طراحی سقف متقارن با شیب‌های مساوی در دو طرف هستند. آن‌ها تعادلی بین استفاده از فضا و استحکام ساختاری ارائه می‌دهند و آن‌ها را برای عملیات تجاری در مقیاس بزرگ مناسب می‌کند. حتی گلخانه‌های دهانه معمولاً برای پرورش گل، سبزیجات و گیاهان زینتی استفاده می‌شود. این نوع گلخانه به دلیل طراحی خاص خود، از نظر بهره وری و استفاده از فضای گلخانه به بهترین شکل ممکن عمل می‌کند.

این نوع گلخانه‌ها را با استفاده از شیشه شفاف یا موادی مانند پلاستیک می‌پوشانند تا گیاه بتواند از نور خورشید به مقدار کافی بهره‌مند شود. اگر این گلخانه‌ها را با قرار دادن ردیف‌ها و قفسه‌های بیشتر در ابعاد بزرگتری داشته باشید، مصرف انرژی ان بسیار هزینه بر خواهد بود یا حتی ممکن است نیاز به راه اندازی سیستم گرمایشی بوده تا افت درما در روز و شب‌های سرد را کاهش دهد.

مزایای استفاده از این نوع گلخانه را در موارد زیر بیان می‌کنیم:

  • طراحی انعطاف‌پذیر که شما را از نظر اندازه محدود نمی‌کند.
  • جادار بودن گلخانه برای نگه‌داری و رشد بسیاری از گیاهان
  • یک شکل ایده آل که یکنواختی را از نظر دما حفظ می‌کند.
  • سقف قاب A شکل که تضمین می‌کند باران یا برف بر روی آن جمع نمی‌شود.

معایب استفاده از این نوع گلخانه عبارت است از:

  • راه‌اندازی آن در ابعاد بزرگ هزینه‌بر است.
  • نیاز به سیستم گرمایشی در آن وجود دارد.

4-      گلخانه‌های طاق گوتیک

گلخانه‌های قوسی گوتیک دارای سقف منحنی با بالای نوک تیز هستند که به شکل یک قوس گوتیک است. این طراحی فضای بیشتری برای سر فراهم می‌کند و اجازه می‌دهد تا برف و آب باران به راحتی از سقف سر بخورد. گلخانه‌های قوسی گوتیک در مناطقی که بارش برف زیاد است محبوب هستند و برای پرورش گیاهان بلندتر مناسب هستند. مزایای استفاده از این نوع گلخانه را می‌توان به صورت زیر بیان کرد:

  • همه‌کاره است و می‌توانید آن را به اندازه دلخواه بسازید.
  • از نظر زیبایی بخصوص برای گل‌های زینتی بسیار جذاب است.
  • نوع شکل سقف آن تخلیه برف و باران را آسان می‌کند.
  • نیازی به خرپا ندارد.

معایب استفاده از این نوع گلخانه شامل موارد زیر می‌شود:

  • در مقایسه با انواع دیگر گلخانه‌ها، مصالح بیشتری برای ساخت آن مورد نیاز است.
  • گردش هوای کافی به گوشه‌ها سخت است.

5-      گلخانه‌های دهانه ناهموار

گلخانه‌های دهانه ناهموار سقف‌هایی با شیب‌های مختلف دارند که ظاهری منحصر به فرد و از نظر بصری جذاب ایجاد می‌کنند. آن‌ها اغلب برای اهداف زینتی یا برای ایجاد یک بیانیه معماری متمایز استفاده می‌شوند. گلخانه‌های دهانه ناهموار را می‌توان برای برآوردن نیازهای طراحی خاص سفارشی کرد و برای طیف وسیعی از گیاهان مناسب است. مزایای استفاده از این نوع گلخانه را می‌توان در موارد زیر بررسی کرد:

  • به رسیدن نور خورشید بیشتر به گیاهان کمک می‌کند.
  • باد را از گلخانه دور نگه می‌دارد.
  • ساختار محکم و بادوامی دارد.

معایب استفاده از این نوع گلخانه عبارت است از:

  • برای مناطق مسطح ایده آل نیست.
  • در ابعاد بزرگ هزینه‌بر است.

طبقه بندی گلخانه‌ها بر اساس مواد قاب

برای اینکه هر گلخانه‌ای بتواند شرایط محیطی درون خود را به حد مطلوب برساند، باید دارای ساختار قاب محکمی باشد. اگر گلخانه ساختار آن از مواد مناسبی ساخته نشده باشد، قاب دیواره‌ها و سقف گلخانه به مرور ضعیف شده و در نهایت سقوط می‌کند. طبقه بندی انواع گلخانه بر اساس جنس قاب‌های مورد استفاده عبارتند از:

1-        گلخانه‌های اسکلت فلزی لوله ای

گلخانه‌های اسکلت فلزی لوله‌ای با استفاده از لوله‌های فلزی یا لوله‌هایی ساخته می‌شوند که برای چارچوب این سازه‌ها سبک وزن، بادوام و به راحتی مونتاژ می‌شوند. گلخانه‌های اسکلت فلزی لوله‌ای هم برای عملیات در مقیاس کوچک و هم برای عملیات تجاری مناسب هستند و راه حلی مقرون به صرفه برای تولیدکنندگان فراهم می‌کنند.

این گلخانه‌ها از فلزات سنگین مانند فولاد و آلومینیوم ساخته می‌شوند اما از آنجایی که آلومینیوم در برابر رطوبت مقاومت بیشتری دارد، گزینه مناسبتری محسوب می‌شود.

مزایای استفاده از این نوع مواد برای گلخانه را می‌توان این گونه بیان کرد که:

  • مواد فلزی بسیار بادوام هستند.
  • ساختار محکمی را ارائه می‌دهند که می‌تواند در برابر آسیب‌های مختلف مانند باد مقاومت کند.
  • حتی در دماهای بالا، سازه‌های اسکلت فلزی در برابر گرما مقاوم هستند.

معایب استفاده از این نوع مواد برای گلخانه شامل موارد زیر می‌شود:

  • فلزات سنگین مانند آلومینیوم گران هستند.

2-      گلخانه‌های فولادی آلیاژی کویکتنت

گلخانه‌های قاب فولادی کویکتنت با استفاده از قاب فولادی آلیاژی ضد آب و مقاوم در برابر زنگ ساخته می‌شوند. این سازه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در شرایط آب و هوایی سخت مقاوم بوده و دوام عالی را ارائه می‌دهند. گلخانه‌های قاب فولادی آلیاژی سریع معمولاً برای عملیات تجاری طولانی مدت استفاده می‌شوند که ایمنی و پایداری ساختار گلخانه را تضمین می‌کند. این گلخانه‌ها دارای یک پوشش باکیفیت از PVC است که از گیاهان در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید محافظت کرده و به رشد بهتر آن‌ها کمک می‌کند.

3-        گلخانه‌های اسکلت چوبی

این نوع گلخانه‌ها که از چوب ساخته شده‌اند برای هوای سرد و حفظ گرما کاربرد دارند. این نوع گلخانه‌ها معمولا در اندازه کوچک تولید شده و در حیاط خلوت خانه‌ها برای نگهداری گیاهان تا فصل بهار استفاده می‌شوند. از آنجایی که این گلخانه‌ها با چوب ساخته می‌شوند و چوب به راحتی دردسترس است، می‌توان بدون نیاز به متخصص آن را ساخت. مزایای استفاده از این نوع مواد برای گلخانه را در موارد زیر مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • راندمان حرارتی آن بالاست و به گرم شدن گلخانه در ماه‌های سرد زمستان کمک می‌کند.
  • ساخت و تعمیر آن آسان است و نیاز به نیروی متخصص ندارد.
  • چوب به‌طور طبیعی جذاب است، بنابراین برای گلخانه‌های کوچک در خانه‌ها بسیار زیباست.
  • قاب چوبی با محیط زیست سازگارتر است.

معایب استفاده از این نوع مواد برای گلخانه:

  • چوب اگر از منبع محلی نباشد، گران است.
  • اگر به‌درستی نگه‌داری نشود، مستعد حملات حشرات است.

4-      گلخانه‌های پلاستیکی

گلخانه‌های پلاستیکی، گلخانه‌هایی هستند که از پوشش پلاستیکی برای حفظ دما و رطوبت داخل گلخانه استفاده می‌کنند. این گلخانه‌ها به دلیل وزن کم، نسبت به پوشش‌های سنتی، هزینه کمتری برای نصب و نگهداری دارند. همچنین، به دلیل قابلیت تنظیم دما و رطوبت، برای کشت محصولاتی مانند گل و گیاهان زینتی، صیفی جات و سبزیجات مناسب هستند. مزایای استفاده از این نوع مواد برای گلخانه عبارت است از:

  • گلخانه‌های پلاستیکی مقرون‌به‌صرفه هستند.
  • پلاستیک با کیفیت یک قاب محکم ایجاد می‌کند.
  • آن‌ها مانند گلخانه‌های چوبی مستعد آسیب نیستند.
  • آن‌ها به‌راحتی تمیز می‌شوند.

معایب استفاده از این نوع مواد برای گلخانه موارد زیر هستند:

  • قاب‌های پلاستیکی برای سازه‌های بزرگ ایده آل نیستند.
  • در شرایط بسیار نامساعد جوی ممکن است استحکام کافی را نداشته باشند.
  • در صورت پوسیدگی هزینه تعویض دارند.

طبقه بندی انواع گلخانه بر اساس مواد مورد استفاده جهت پوشش قاب‌ها و سقف

انواع گلخانه بر اساس مواد مورد استفاده جهت پوشش قاب‌ها و سقف بر اساس موقعیت مکانی شما به چند مورد دسته بندی می‌شوند:

1-      گلخانه‌های با پوشش PVC یا پلی‌استر پلاستیکی

گلخانه‌های با پوشش PVC یا پلی‌استر پلاستیکی، یکی از انواع گلخانه‌هایی هستند که از پوشش پلاستیکی برای حفظ دما و رطوبت داخل گلخانه استفاده می‌کنند. به دلیل استفاده از پوشش شفاف نور خورشید به مقدار کافی به گیاهان می‌رسد. به طور کلی انتخاب این نوع گلخانه از نظر هزینه و گرمایش در هزینه‌های شما صرفه جویی می‌کند.

مزایای استفاده از این نوع مواد پوششی برای گلخانه:

  • به‌راحتی در دسترس است.
  • اجازه می‌دهد تا نور خورشید به اندازه کافی نفوذ کند.
  • ارزان است.
  • سبک‌وزن بوده و تنظیم آن آسان است.

معایب استفاده از این نوع مواد پوششی برای گلخانه:

  • پس از مدتی مستعد آسیب است.
  • تعویض آن هزینه‌بر است.

2-      گلخانه‌های شیشه‌ای

گلخانه شیشه‌ای، یکی از انواع گلخانه‌های صنعتی است که از شیشه برای پوشش استفاده می‌کنند. این نوع گلخانه‌ها به دلیل پوشش شفاف شیشه، نور بیشتری را به داخل گلخانه انتقال می‌دهند و می‌توانند به صورت مستقیم از نور خورشید استفاده کنند. همچنین، شیشه دارای دوام بالایی است و می‌تواند در برابر شرایط جوی سخت و محیطی مقاومت کند. اما گلخانه شیشه‌ای از پر هزینه‌ترین نوع گلخانه‌های صنعتی محسوب می‌شود. مزایای استفاده از این نوع مواد جهت پوشش گلخانه عبارت است از:

  • اجازه نفوذ بیشتر نور را می‌دهد.
  • تصفیه هوای کافی را تسهیل می‌کند.
  • از نظر ظاهری جذاب‌تر است.

معایب استفاده از این نوع مواد جهت پوشش گلخانه را در موارد زیر بررسی می‌کنیم:

  • استفاده از شیشه به‌خصوص در گلخانه‌های بزرگ گران است.
  • احتمال آسیب رسیدن به آن و شکستن زیاد است و هزینه تعویض زیادی دارد.

سوالات متداول در مورد طبقه بندی گلخانه‌ها و ویژگی‌های آن ها

  1. گلخانه‌های چند دهانه چه مزایایی دارند؟

گلخانه‌های چند دهانه استفاده کارآمد از فضا، جابجایی آسان کارگران و تجهیزات، و توانایی رشد طیف وسیعی از محصولات را ارائه می‌دهند.

  • چرا خانه‌های سایه برای گیاهان خاص مهم هستند؟

خانه‌های سایه با ایجاد سایه جزئی برای گیاهان، از آنها در برابر نور و گرمای بیش از حد خورشید محافظت می‌کنند، که می‌تواند برای گیاهان سایه دوست مضر باشد.

  • چگونه خانه‌های صفحه نمایش از گیاهان در برابر حشرات محافظت می‌کنند؟

خانه‌های پرده مجهز به صفحات توری ظریفی هستند که از ورود حشرات جلوگیری می‌کند و در عین حال امکان تهویه مناسب را فراهم می‌کند و محیطی عاری از آفت برای گیاهان ایجاد می‌کند.

نتیجه

گلخانه‌ها بر اساس ساختار، تکنولوژی، ظاهر و مواد استفاده شده در قاب‌ها در انواع مختلفی وجود دارند. هر نوع ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فردی را ارائه می‌دهد و نیازها و ترجیحات مختلف پرورش دهندگان را برآورده می‌کند. با درک انواع گلخانه‌های موجود، می‌توانید مناسب‌ترین مورد را برای نیازهای خاص خود انتخاب کنید و محیطی ایده آل برای شکوفایی گیاهان خود ایجاد کنید.

اکنون که درک کاملی از انواع مختلف گلخانه‌ها و ویژگی‌های آنها دارید، وقت آن است که برنامه‌ریزی گلخانه خود را شروع کنید و سفری پربار برای کشت گیاهان را آغاز کنید. امروز گلخانه عالی خود را ایجاد کنید و شروع به رشد باغ رویایی خود کنید. برای مشاوره تخصصی و کمک در انتخاب گلخانه مناسب با نیاز خود با ما تماس بگیرید.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *