سیستم باز یا بسته هیدروپونیک به چه صورت است؟

سیستم باز یا بسته هیدرو پونیک به چه صورت است؟

یک سیستم باز یا بسته هیدروپونیک به چه صورت است؟ عمدتا سیستم‌های هیدروپونیک به سه دسته باز، بسته و نیمه باز تقسیم‌بندی می‌گردند و هر کدام نیز معایب و مزایای مخصوص به خود را دارند.  

یک سیستم هیدروپونیک باز چیست و چگونه کار می‌کند؟

سیستم هیدروپونیک برای این طراحی شده است که با حداقل آب‌افشانی و مصرف آب بیشترین بازده را داشته باشد. جالب است بدانید که در این روش همراه با پاشش آب و فرایند اسپری کردن آن مقداری هم مواد غذایی مورد نیاز به گیاه می‌رسد. در یک حرکت برگشتی این مواد غذای به همراه آبی که اسپری شده دوباره به منبع اصلی باز می‌گردد.

یک مورد از مزایای سیستم هیدروپونیک باز در گلخانه‌ها این است که نسبت به سیستم‌های بسته هزینه اولیه بسیار کمی خواهد داشت. از جمله معایب آن نیز می‌توان به مصرف بالا‌تر از حد عادی آب و کود اشاره کرد. البته آلوده نمودن محیط زیست هم دارد. به همین دلایل است که دیگر از این روش استفاده نمی‌شود.

نمونه سیستم باز یا بسته هیدرو پونیک

عملکرد سیستم هیدروپونیک بسته چگونه است؟

این روش حداقل معایب یک سیستم باز را ندارد. زیرا در استفاده از آن دیگر شاهد مصرف بالای آب و کود نیستیم. در این مدل پس از عمل اسپری آب و کود محلول در آن و جمع‌آوری مجدد آن، به مخزنی باز می‌گردد. طبق تحلیلی که صورت می‌گیرد موادی هم به آن اضافه می‌شود.

تازه بعد از آن است که به مخزن اصلی بازگردانده می‌شود. البته ازجمله مزایای این سیستم نیز می‌توان به کاهش بسیار زیاد مصرف آب و کود و همچنین آلوده نکردن محیط اشاره نمود. مورد جالب دیگر میزان رشد قابل توجه گیاهان در این مدل است.

انواع سیستم باز یا بسته هیدرو پونیک

معایب روش هیدروپونیک بسته چیست؟

یکی از این معایب هزینه اولیه بالاتری است که این سیستم می‌طلبد. ولی بنا به دلایلی که بالاتر گفته شد همچنان این روش جزو بهترین روش‌ها برای گلخانه‌داران است. در زمینه بهینه‌تر شدن این نوع سیستم هم توفیقات زیادی حاصل شده است.  

سیستم هیدروپونیک نیمه باز چیست؟

این نوع سیستم از دو نوع قبلی خود یعنی مدل‌های باز و بسته گرفته شده است. این تلفیق بدین گونه است که پس از جمع‌آوری آب اضافی هیچ تحلیل اضافه‌ای روی آن صورت نمی‌گیرد و فقط PH آن تنظیم مجدد می‌گردد. ولی باید خاطرنشان کنیم که اگر از این روش استفاده می‌کنید، تنها می‌توانید تا چهارده روز از چنین منبعی استفاده نمایید. پس از آن باید حتما محتوای مخزن را به طور کلی تخلیه و دوباره پر کنید.

بنابراین چنین مدلی هم دیگر مورد استفاده ندارد. زیرا مصرف آب و کود بسیار زیاد می‌شود درحالی‌که مشکل آلودگی هم وجود دارد. تازه رشد گیاهان هم به خطر می‌افتد. پس با این حساب محصول نهایی چندان جالب و به‌صرفه نخواهد بود.

هزینه سیستم باز یا بسته هیدرو پونیک

نتیجه‌گیری

با توجه به سه موردی که در بالا بدان‌ها اشاره شد، به نظر می‌رسد در عمل تنها سیستم بسته جواب‌گوی هزینه‌ها است. گرچه هزینه اولیه آن بیشتر است.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

4 دیدگاه برای “سیستم باز یا بسته هیدروپونیک به چه صورت است؟

  1. سید سمیح مرعشی گفته:

    سلام و عرض ادب
    مطالب بسیار خوب ارائه شده است فقط لطفا در قسمت نتیجه گیری به جای باز بایستی بسته نوشته شود.
    موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *