سیستم تحت فشار آبیاری در گلخانه هیدروپونیک

سیستم تحت فشار آبیاری در گلخانه هیدروپونیک

سیستم تحت فشار آبیاری در گلخانه هیدروپونیک: پارامترهای موثر در طراحی سیستم آبیاری تحت فشار شامل شرایط اقلیمی، فصل کشت، الگوی کشت، نوع محصول و… می شود. معمولا پیشنهاد می شود سیستم آبیاری تحت فشار را بر اساس الگوی کشت گیاه گوجه فرنگی طراحی کنند.

 

الگوی در نظر گرفته شده 0/45* 0/45* 1/20 می باشد که این یعنی باید فاصله ی بوته ها در یک ردیف از یکدیگر 0/45؛ فاصله ی ردیف ها 0/45 و عرض راهرو ها 1/20 متر باشد. حدودا در هر دهانه ی 8 متری می توان 5 ردیف دوتایی داشت. در این جا طول گلخانه را 47/5 متر در نظر گرفته شده است که از طرفین گلخانه نیز 3 متر به بنا به منظور سهولت در امور اضافه شده است.

با این احتساب طول ردیف کشت 44/5 متر بوده و تعداد گیاه در هر ردیف 99 بوته می باشد که در هر دهانه حدود 990 بوته می شود. برای هر بوته یک خروجی آب 2 لیتر در ساعت در نظر می گیریم. دبی در نظر گرفته برای کشت گوجه فرنگی به صورت زیر است:

Lit/s1=(45/4450 *10 *2 *2 *3600/1)

احداث گلخانه هیدروپونیک

برای هر ردیف دو ردیف لوله تیپ 16 میلی متری نیاز است تا علاوه بر توزیع آب مناسب برای کشت گوجه فرنگی بتواند پاسخگو تامین آب سایر الگوهای کشت محصولات دیگر نیز باشد.

برای سهولت بهره بردار که بتواند در گلخانه خود به کشت انواع سبزیجات و صیفی جات و یا… بپردازد از الگوی آبیاری گیاه گوجه فرنگی استفاده شده است، چون دبی لحظه ای برای گیاه گوجه فرنگی از بقیه ی محصولات بیشتر است و در نتیجه لوله استفاده شده برای این سیستم نیز بزرگ تر است.

آبیاری به گونه ای تعبیه شده است که در هر بار آبیاری دو دهانه آبیاری شوند. برای هر دو دهانه یک شیر برقی سایز 1 اینچ در نظر گرفته می شود. این شیر با توجه به کنترلر کار خود را انجام داده و باز می شود و سپس شیر برقی دوم عمل می کند.

به صورت کلی دبی مورد نیاز در گلخانه هیدروپونیک مستقل از دهانه برابر 1 لیتر در ثانیه است. سیستم آبیاری اتوماتیک گلخانه را با توجه به میزان آب مصرفی مورد نیاز طراحی می کنند و قطر لوله ها نیز بر اساس آن تغییر می یابد.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *