انواع سیستم های کشت هیدروپونیک

انواع سیستم‌های کشت هیدروپونیک

سیستم های کشت هیدروپونیک: در این جا به معرفی سیستم های کشت هیدروپونیک می پردازیم. شما می توانید با توجه به شرایط و طرح مد نظر خود برای اجرای یکی از آن ها اقدام نمایید.  

الف) سیستم های هیدروپونیک خالص

  • سیستم ایستا محلول غذایی: این روش یکی از تکنیک های قدیمی هیدروپونیک می باشد، ولی هنوز برای مطالعات غذایی گیاهان به کار می رود. برای این روش مواد زیر لازم می باشد:
  • محلول غذایی
  • تلمبه هوا
  • شبکه ای از تارهای ریشه ای مناسب تلمبه

  تارهای ریشه ای، هوا را به داخل محلول پمپ می کنند؛ حباب های هوا نیز اکسیژن محلول غذایی را فراهم می کنند و محلول را به جریان در می آورند.

  • روش کلارک: این تکنیک برای دستیابی به اطلاعاتی درباره ی ذرت و سورگوم می باشد. در این سیستم ریشه ی گیاهان به صورت ایستاده در محلول غذایی قرار می گیرد. این سیستم برای رشد کاهو و دیگر سبزیجات علفی بسیار مناسب است.
  • تکنیک فیلم غذایی مهم ترین روش هیدروپونیک: این روش توسط آلن کوپر ابداع شد و به NFT نیز معروف است. در این سیستم کشت ریشه ی گیاه به صورت معلق در یک کانال از محلول غذایی در یک سیستم بسته قرار دارد.
  • آنروپونیک: توزیع آب و عناصر ضروری به ریشه ی گیاه توسط وسایلی مثل مه پاش و میست صورت می گیرد. مزیت اصلی این روش تهویه ی مناسب ریشه ها می باشد. ریشه ها به صورت معلق و در هوا قرار دارند.
کشت محصول هیدروپونیک

ب) سیستم های جزر و مد ( فروکش – جریان) این سیستم امروزه از نظر اقتصادی به صرفه نبوده و بیشتر کاربرد خانگی دارد. ساختار این سیستم شامل که یک محیط ریشه ای خنثی از قبیل گراول، ماسه، پوکه معدنی لوله های تغذیه کننده، دریچه ها و پمپ ها و ظروف رشد که حجم های غذایی برابری در آن ها وجود دارد، می باشد.

ج) سیستم های قطره چکان این سیستم کشت گیاه به صورت گلدانی یا کیسه ای است و پرلیت بیشترین کاربرد را در آن دارد. در کیسه های به کار رفته سوراخ هایی برای حرکت پرلیت ایجاد می کنند. برای خروج آب و محلول غذایی اضافی و تهویه ی مناسب قطره چکان هایی بر لبه ی کیسه قرار می دهند.

د) سیستم مستقیم قطره ای در این سیستم از محلول غذایی راک وول استفاده می شود که برای تولید گوجه فرنگی، خیار و فلفل کاربرد زیادی دارد. این ماده از مخلوط سنگ های آتشفشانی درست شده است.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *