بستر کشت هیدروپونیک – پلی یورتان

بستر کشت هیدروپونیک – پلی یورتان

بستر کشت هیدروپونیک – پلی یورتان: در این مقاله میخواهیم به هفتمین بستر کشت هیدروپونیک با نام پلی یورتان (Polyurethane) اشاره کنیم.

بستر کشت هیدروپونیک با پلی یورتان (Polyurethane)

نامش پلی یورتان و یا به قول بعضی ها پلی اورتان است. این ماده برای اولین بار در کشور آلمان و توسط اوتو بایر شیمیدان آلمانی معرفی شد. به دلیل ویژگی ها و خواص عجیبی که این ماده داشت به زودی در صنایع مختلفی که در جهان آن موقع حضور داشتند به جایگاه بلندی دست یافت.

 

پلی اورتان همواره به عنوان یکی از عایق های مناسب

فوم پلی یورتان – Polyurethane Foam

به کار برده می شود. البته با تغییر دانسیته آن می توان کاربردش را نیز تغییر داد. از مواد ساخته شده از پلی اورتان می توان همواره به عنوان عایق صوت و حرارت استفاده نمود. این نوع عایق ها معمولا به صورت پاشش، تزریق و یا پنل پیش ساخته استفاده می شوند. پلی اورتان  در صنعت، مصارف ساختمانی و همچنین مصارف پزشکی استفاده می شود.

 

به غیر از مواردی که گفته شد از ماده پلی اورتان می توان همواره به عنوان بستری برای کشت  هیدروپونیک نیز استفاده نمود. می‌ توانید از فوم پلی یورتان به عنوان بستری برای کشت هیدروپونیک استفاده کنید.همچنین می توانید برای پرورش انواع گیاهان از فوم پلی اورتان با دانسیته های مختلف استفاده نمایید. به میزان قابل ملاحظه ای هم آب را نگه می دارد و هم هوا را و به این ترتیب می‌توان گفت که بستر مناسبی برای ریشه گیاهان به وجود می آورد. به میزان ۷۵ الی ۸۰ درصد هوا و به میزان ۱۵ درصد آب را در درون خود نگه می دارد.

کشت گوجه فرنگی در بستر کشت پلی یورتان

این بستر به قدری جدید و تازه می باشد که اطلاعات خیلی زیادی از آن در دسترس نیست ولی می‌ توان امیدوار بود که در بستر کشت هیدروپونیک بسیار موفقیت خواهد داشت.اگر قبلا از پشم سنگ برای بستر کشت هیدروپونیک استفاده می‌نمودید، حالا می‌ توانید از فوم پلی اورتان به عنوان بستر هیدروپونیک استفاده نمایید.مخصوصاً زمانی که در حجم های بسیار بالا و استفاده از سیستم هیدروپونیک را دارید این فوم ها جوابگو هستند. اگر حفظ کردن اسم اش برای تان سخت می نماید می توانید به جای گفتن فوم پلی یورتان بگویید فوم مبلمان زیرا به این نام نیز معروف است.

کشت قلمه و ریشه زایی آن در فوم پلی یورتان

اگر برای مساحت های بسیار بالا می خواهید می توانید آن را با ضخامت ۵ سانتی متر برش بدهید و استفاده کنید. سپس داخل آن را با یک شکل نوک تیز مانند چاقو و یا کارد میوه خوری سوراخ کرده و داخل آن قلمه گیاهان را قرار بدهید. بعد از ایجاد این حفره ها باید این فوم ها را برای مدت بسیار کمی در داخل آب قرار بدهید تا رطوبت جذب کنند. بعد از این فرآیند می‌توانید قلمه و یا بذر را داخل آن ها قرار داده و منتظر بمانید.

کم کم آب آن ها کاسته می شود و به خورد گیاه می رود. البته در این حالت هم می بایست حتما روزانه گیاه را آب بدهید به خاطر این که اگر آن را به حال خود رها کنید آب فوم به زودی تمام خواهد شد و گیاه دچار بی آبی می شود. همانطور که جذب آب این فوم ها بسیار عالی است پس دادن آب شان هم به همین سرعت می باشد بنابر این در طول روز سه مرتبه اول باید آن ها را بخیسانید تا رطوبت آن ها تامین شود.

 

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *