معرفی انواع کشت هیدروپونیک

معرفی انواع کشت هیدروپونیک

کشت در پشم سنگ: پشم سنگ از سنگ های آتشفشانی است که از سنگ بازالت به وجود می آید. این سنگ دارای خواص و مواد معدنی زیادی می باشد. زمانی که گیاه را در این بستر کشت نمایید، به فضای کمی احتیاج دارید. با توجه به مواد معدنی موجود در آن که برای گیاه ضروری است، می توان برداشت و باروری را چند برابر نمود.

 

کشت آبی یا مایع: ریشه ی گیاه را در آب و مواد مغذی محلول در آن قرار می دهند. گیاه از قسمت ساقه به بالا بیرون از آب و یا مایع می باشد. می توان گیاه را با پلاستیک، مقوا، نخ و.. بالا نگه داشت. کشت هایی که در لوله صورت می گیرد نیز نوعی از کشت های مایع محسوب می شود که جایگیری آن متفاوت است.

 

کشت در ماسه: می توان ریشه ی گیاه را در ماسه که قطر آن کم تر از 3 میلی متر است قرار داد. البته از مواد دیگری مانند پلاستیک، پشم سنگ و یا هر ماده ی دیگری که آلی نباشد، می توان بهره گرفت.

معرفی انواع کشت هیدروپونیک

کشت در سنگریزه: قرار گیری ریشه ی گیاه در موادی که قطری بیشتر از 3 میلی متر دارند. سنگ خارا، گدازه ی آتش فشانی، بازالت و هر ماده ی غیر آلی دیگر که گیاه در آن محیط رشد کند، از این دسته می باشند.

 

کشت در هوا: در این سیستم ریشه ی گیاهان در محیطی قرار می گیرد که به وسیله ی قطرات آب، رطوبت کامل هوایی وجود دارد و مواد مغذی لازم برای رشد گیاه در هوای اشباع شده از رطوبت موجود است. برای کشت در هوا به سیستم های بسیار پیشرفته نیاز است.

 

کشت در ورمی کولیت: ریشه ی گیاهان را در بستری که مخلوطی از ورمی کولیت و مواد معدنی است، قرار داده و آبیاری می نماییم.

 

کشت آبی: بستر اصلی برای کشت و رشد گیاه آب است، هر نوع گیاهی را نمی توان به این صورت کشت کرد و بیشتر برای گیاهان زینتی مورداستفاده قرار می گیرد.

 

کشت در پلاستیک: ریشه را در داخل پلاستیک هایی که حاوی کمپوست، پیت، خاک اره و… می باشند قرار می دهند. در این شیوه ی کشت باید دمای هوا از حساسیت خوبی برخوردار باشد تا میزان رشد گیاه مناسب باشد.

 

دو روش کلی سیستم کشت بدون خاک

سیستم باز: از محلول های غذایی فقط یکبار استفاده می شود. مانند کشت در پشم سنگ، کشت کیسه ای و کشت در سنگریزه

سیستم بسته: می توان مجددا از محلول غذایی استفاده کرد. در حقیقت محلول در یک چرخه قرار دارد و در آن فقط آب و مواد غذایی کاهش می یابند.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *