روش کشت هیدروپونیک 3 – جزر و مد

هزینه کشت انواع هیدروپونیک

روش کشت هیدروپونیک 3 – جزر و مد Ebb and Flow: در روش زه کشی و غرقابی کردن گیاهان، ریشه آن ها را در عمق محلولی ثابت قرار می دهند و خود این محلول غذایی در طول یک روز بین سه تا چهار بار تخلیه می شود. و با این حساب فضای تنفس بهتری هم برای ریشه گیاه تامین می گردد. ولی برای راحتی بیشتر کار یک زمان سنج به پمپ اصلاً وصل می کنند و محلول غذایی را نیز تزریق می نمایند. این محلول غذایی در اثر جاذبه تخلیه می شود.

نمای شماتیک ساده از یک سیستم Ebb & Flow (جزر و مدی)

می‌ توانیم این روش را به این صورت انجام بدهیم که گلدان های حاوی پشم سنگ با گیاه را در درون آن ها قرار بدهیم. البته گفته می شود برای کشت هیدروپونیک این روش بهترین تکنیک محسوب می شود. زیرا آب و مواد غذایی را به راحتی در اختیار ریشه گیاه قرار می دهد. از جمله پر استفاده ترین و پر کاربرد ترین بسترهای مورد نیاز در این تکنیک می توان به سنگ ریزه ها و سنگ های رودخانه ای و ماسه اشاره کرد.

حتی می توانید این تکنیک را برای کشت هیدروپونیک گلدانی نیز استفاده نمایید. توجه داشته باشید که تنها از پمپ برای انتقال ماده مغذی به درون سینی آن استفاده می شود. به هنگام خروج ماده مغذی تنها از جاذبه زمین کمک می گیریم نه از همان پمپ. و برای راحتی بیشتر کار و رساندن هوای تازه تر به ریشه گیاهان نیز می توانید از یک پمپ هوا استفاده کنید تا هوای محلول در آب بیشتر شود.

نمونه‌ای از تلفیق سیستم کشت هیدروپونیک گلدانی و جزر و مدی

به طور کلی سه مدل سیستم جزر و مدی وجود دارد:

1- ظروف سری

در این مدل تمام این ظروف به صورت جداگانه ولی با آب و محلول غذایی مناسب تغذیه می ‌شوند. و این در حالی است که تمام این ظروف به یکدیگر متصل هستند و به همین دلیل به آن ها ظروف سری می گویند.

وضعیت قرار گیری آب در حالت مد (Flow)

البته اگر در یک لوله سر ریز داشته باشید می توانید ارتفاع آب را در تمامی گلدان های تان به یک میزان تنظیم کنید. همین طور می توانید میزان غرقاب شدن بستر گیاه را نیز تنظیم کنید. این مورد مخصوصا زمانی لازم به نظر می رسد که رشد گیاه بیشتر از چیزی بوده که ما فکرش را می ‌کردیم.

 

2- سینی سیل

در این سیستم ما با یک سینی مربع یا مستطیل شکل کم عمق سر و کار داریم که آب از یک سمت وارد سینی می شود و به صورت سیل آسایی از طرف دیگر آن سرازیر می شود و به بیرون می ریزد. حتی می توانیم با این سیستم ارتفاع را در سینی کشت هم تنظیم کنید. البته چنین سیستمی بیشتر برای گیاهانی کاربرد دارد که در حال حاضر نشاء می گیرند. و پس از آن می‌ توانید آن گیاهان را به یک سیستم هیدروپونیک دائمی منتقل کنید.

گیاهان در چنین سیستمی به صورت نشاء کشت می ‌شوند. همواره یک بدی عمده این سیستم دارد و آن این است که ایجاد جلبک در بستر سینی می نماید. در صورتی که سینی باید تمیز باشد. توجه داشته باشید که وجود جلبک به خودی خود باعث هیچ مشکلی نمی شود اما مصرف اکسیژن محلول در آب را بالا می برد و بدین وسیله برای ریشه های گیاه اکسیژن کم می آید. در نهایت باعث بروز مشکلاتی در رشد گیاهان می شود. به وجود آمدن جلبک زمانی مخصوصاً اتفاق می افتد که نور به سینی نفوذ می کند.

 

3- مخزن تزریق و جمع‌آوری سیل

در دو روش قبلی به این صورت بود که سیستم جزر و مدی را پایین تر از سیستم هیدرو پونیک قرار می دادیم. اما در این روش سوم بالاتر از سیستم کشت هیدروپونیک قرار می گیرد. اگر خواهان استفاده از این روش هستید می باید فضای عمودی خوبی داشته باشید. و ارتفاع گلخانه تان مناسب باشد. یک مورد بدی که وجود دارد این است که هزینه ‌های استفاده از این روش، از دو روش قبلی بیشتر است. در این تکنیک ما همواره دو مخزن داریم.

مخزن اصلی و مخزن دوم محلول با گلدان هایی که کشت در آن ها انجام می شود. روش کار به این صورت است که آب از مخزن اصلی به مخزن دوم پمپ می شود. آب و محلول غذایی به صورت همگن در تمام گلدان ها تقسیم می گردد.

بعد از گذشت زمانی به خصوص با استفاده از یک شیر برقی زمان دار آب را از خروجی انتهایی گلدان ها به مخزن دوم باز می گردانیم و همچنین از مخزن دوم به مخزن اصلی. اگرچه این تکنیک، تکنیک بسیار جالبی به نظر می رسد. اما به دلیل هزینه‌ های بالایی که به گلخانه دار ها تحمیل می کند دیگر منسوخ شده و استفاده نمی شود. تنظیم عوامل زیستی مانند مقدار گاز کربن و اکسیژن در این روش هم بسیار لازم است. و در آخر ذکر این نکته نیز لازم است که در این روش هم سیستم باز وجود دارد و هم نیمه باز و بسته.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *