کاشت هیدروپونیک یا ایروپونیک کدامیک بهتر است

کاشت هیدروپونیک یا ایروپونیک کدامیک بهتر است

کاشت هیدروپونیک یا ایروپونیک کدامیک بهتر است؟ باغبانان و کشاورزان همیشه به دنبال پایدارترین، مقرون به صرفه ترین و فعال ترین اشکال باغبانی هستند که با ظهور تکنولوژی های جدید در کشاورزی، این موضوع بسیار مورد بحث می باشد.

امروز می‌خواهیم به ویژگی‌های ایروپونیک و هیدروپونیک بپردازیم تا بدانیم کدام روش کشت بهتر است. هر دو روش باغبانی بدون خاک مزایا و معایب خود را دارند. در این مقاله میخواهیم به تفاوت کاشت هیدروپونیک و ایروپونیک بپردازیم.

کشت هیدروپونیک و ایروپونیک با وجود تفاوت‌هایی که دارند، شباهت‌هایی نیز دارند.  از جمله شباهت‌هایی که بین این دو سیستم وجود دارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. در هر دو روش از خاک برای پرورش گیاهان استفاده نمی‌شود.
  2. هر دو سیستم پایدار بوده و بازدهی محصولات‌شان زیاد می‌باشد.
  3. کارایی هر دو روش کشت بسیار بالاست.
  4. از هر دو سیستم  می‌توان در فضای داخلی و بیرونی استفاده کرد.
  5. آسیب‌های ناشی از آفات و حشران در هر دو سیستم نسبت به کشت سنتی کمتر است.
  6. نگهداری و مراقبت از هر دو سیستم نسبت به کشاورزی سنتی کمتر است.

تفاوت کاشت هیدروپونیک و ایروپونیک چیست؟

با وجود شباهت ها، تفاوت‌های زیادی نیز بین هیدروپونیک و ایروپونیک وجود دارد. یکی از این تفاوت‌ها  این است که در کشت هیدروپونیک، گیاهان در محلول آبی غنی از مواد مغذی رشد می کنند. در مقابل در کشت ایروپونیک، ریشه‌ها در معرض دید قرار می‌گیرند و با محلول اسپری می‌شوند.

کشت ایروپونیک چیست؟

در کشت ایروپونیک، فرآیند رشد و پرورش گیاهان در محفظه ای از هوا و محلول غذایی صورت می‌گیرد. بدون اينكه گیاه از خاک يا ماده غذایی متراكم بهره‌مند شود، همچنین آب پر از مواد غذایی به ریشه گیاهان پاشیده می‌شود. همه این موارد در یک محیط کنترل شده انجام می‌شود .

کاشت هیدروپونیک یا آیروپونیک؟

اگرچه هر دو این روش‌های کشت نیاز به مصرف آب دارند، اما کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند و مزایای مختلفی دارند از جمله آنها  کشت هیدروپونیک بر ارائه یک محلول غنی از مواد مغذی به ریشه گیاهان از طریق غوطه ور کردن آنها متکی است.

اما در کشت ایروپونیک که مدیریت محیط کشت بسیار مهم است، ریشه ها در هوا معلق می شوند و سپس  اسپری مه می‌شوند تا مواد مغذی مورد نیاز آنها تامین شود وگرنه گیاهان دچار مرگ می‌شوند چرا که در این روش مستعد آن هستند.

کاشت هیدروپونیک یا ایروپونیک

آیا کشت هیدروپونیک بهتر از ایروپونیک است؟

برخی از مزایای هیدروپونیک نسبت به ایروپونیک عبارتند از:

هزینه اولیه کمتر از تفاوت کاشت هیدروپونیک و ایروپونیک

اگرچه کشت ایروپونیک ممکن است جالب به نظر برسد، اما راه اندازی و تولید غبار غنی  آن هزینه بیشتری نسبت به کشت هیدروپونیک دارد در حالی که در کشت هیدروپونیک، مواد مغذی را تنها به مخزن اضافه می کنید و سیستم باقی کار را انجام می دهد.

شما حتی می‌توانید سیستم هیدروپونیک را در منزل خود نیز راه‌اندازی کنید . توصیه می‌کنیم در این مورد، مقاله ” کشت هیدروپونیک در منزل” را مطالعه کنید.

عالی برای مبتدیان

یکی دیگر از تفاوت های این دو کاشت، ایده آل بودن روش هیدروپونیک برا مبتدیان می باشد. در روش کشت ایروپونیک، شما باید در مورد جنبه‌های اساسی رشد گیاهان در آب بدانید اما در کاشت هیدروپونیک علاوه بر نیاز کم به نگهداری، شما کنترل کاملی بر مواد مغذی دریافتی گیاهان خود دارید و لازم نیست نگران کار با تجهیزات حساس باشید.

کاشت انواع گیاهان در روش هیدروپونیک

در روش کشت هیدروپونیک نسبت به ایروپونیک، امکان پرورش گیاه بیشتری وجود دارد.

بازیافت آب

اکثر سیستم های هیدروپونیک برای بازیافت آب طراحی شده اند یعنی  تا زمانی که سطح مواد مغذی ثابت باقی می‌ماند، دیگر نیازی نیست مجددا مخزن آب را پر کنید.

کدام روش کشت بهتر است؟ ایروپونیک یا هیدروپونیک؟

با توجه به گفته‌های فوق، نتیجه گیری بسیار ساده است که کشت هیدروپونیک می توان برای شروع گزینه ی مناسبی باشد.

البته در هردوی این روش‌ها، گیاهان بدون نیاز به خاک رشد می‌کنند. بنابراین از آلودگی های خاک، علف‌های هرز و… در امان هستند همچنین امکان باغبانی و رشد گیاهان در محیط های متنوع میسر می باشد.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *