کوکوپیت در سیستم هیدروپونیک

کوکوپیت در سیستم هیدروپونیک

کوکوپیت در سیستم هیدروپونیک: کوکوپیت از آسیاب کردن پوسته چوبی و الیاف نارگیل بدست می آید. این ماده به دلیل تخلخل هوایی، ظرفیت بالا در نگهداری آب و مواد غذایی بهترین بستر برای کشت صیفی جات، جوانه زنی بذرها، قلمه، انواع پیاز و نشا می باشد.

 

اخیرا به ویژه در کشور هلند استفاده از پیت نارگیل در کشت هیدروپونیک بسیار رایج شده است. استفاده از موادی همچون پرلیت و لیکا بسیار ساده تر و سریع تر است اما کوکوپیت به سبب جذب مواد غذایی، رطوبت بالا، نوع بافت مناسب برای رشد و توسعه ریشه گیاه بیشتر برای کشت هایدروپونیک استفاده می گردد.

هر کیلوگرم از کوکوپیت ها که از الیاف نارگیل خرد و پرس شده تهیه شده اند پس از اختلاط با آب حدودا 12 تا 14 لیتر افزایش حجم دارند. این یکی از مزیت های کوکوپیت در هزینه های جا به جایی و حمل و نقل آن است.

کوکوپیت در سیستم هیدروپونیک

مزایای استفاده از کوکوپیت

  • تخلخل هوایی: الیاف نارگیل حتی پس از مخلوط شدن با آب دارای تخلخل مناسب می باشند و به افزایش رویش بذر، ریشه، گل و میوه گیاهان کمک می کنند. استفاده از کوکوپیت در کشت گوجه فرنگی و گل رز و لیلیوم بسیار نتیجه بخش است.
  • ظرفیت خوب نگهداری آب: هر قالب کوکوپیت فشرده ظرفیت نگهداری 7 تا 10 لیتر آب را دارد. کوکوپیت ها نسبت به پیت موس رطوبت بیشتری را در خود نگه می دارند که این امر سبب رشد بهتر گیاه و کیفیت نگهداری بهتر آن تا زمان فروش می شود.
  • آبیاری بهینه: کوکوپیت ها بر خلاف پیت موس ها قادر می باشند که رطوبت را از هوای خشک نیز جذب کنند. این راحتی در جذب و نگهداری آب باعث می شود که نیازی به آبیاری مکرر نباشد. در این صورت نیاز به کود و آبیاری کاهش پیدا می کند که مقرون به صرفه می باشد.
  • کاهش زمان جوانه زنی و رشد سریع ریشه: از ویژگی های مهم الیاف نارگیل رطوبت دائمی و زهکشی مناسب آن است که شرایطی بسیار عالی را برای رشد و تکثیر گیاه ایجاد می نماید.
  • فاقد علف هرز و یا هرگونه بیماری خاک: به دلیل رشد بالاتر الیاف نارگیل از سطح زمین، هیچ گونه بیماری و یا علف هرزی ناشی از خاک را ندارد.
  • ماندگاری کوکوپیت: کوکوپیت به دلیل این که حدودا دارای 45% چوب می باشد، دیرتر از بین می رود. الیاف کوکوپیت 4 تا 5 سال باقی می مانند.
  • محدوده PH: کوکوپیت دارای PH عالی بین 6/5 تا 5/6 است که می تواند به خنثی کردن PH خاک های قلیایی نیز کمک کند.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *