مزیت های احداث گلخانه های هیدروپونیک

بررسی احداث گلخانه با سیستم هیدروپونیک

مزیت های احداث گلخانه های هیدروپونیک: با توجه به مزیت های بی شمار و ویژگی های بارز این گلخانه ها استفاده از این گلخانه ها بسیار رایج شده و مورد استقبال قرار گرفته است. در ادامه ی مطلب جهت آشنایی بیش تر با این نوع گلخانه ها به توضیح ویژگی ها و مزیت های آن ها می پردازیم.  

الف) کاهش مصرف آب در این سیستم گلخانه ای میزان مصرف آب نسبت به گلخانه های سنتی به یک پنجم کاهش می یابد. از همین جهت این گلخانه ها برای مناطقی که دچار کم آبی هستند می تواند بسیار پر کاربرد و مفید باشد.  

ب) عدم نیاز به خاک حاصلخیز بستر کشت هیدروپونیک متشکل از موادی به غیر از مواد خاکی و مواد مورد نیاز جهت رشد و نموی گیاه می باشد. بستر اصلی کشت آب بوده که از این طریق می توان مواد مورد نیاز گیاه را به صورت محلول به آن منتقل نمود. با در نظر گیری این موضوع دیگر زمین و خاک گلخانه تاثیر و نقشی را در کشت و عملکرد رشد گیاه ندارند.

گلخانه خانگی هیدروپونیک

ج) بیماری ها و آفات عامل اصلی بیماری ها و آفاتی که در گیاهان به وجود می آید از خاک می باشد. در کشت هیدروپونیک دیگر بستر خاکی وجود نداشته که گیاه از این طریق دچار بیماری شود. با توجه به این مسئله دیگر نیازی به مراقبت های کشاورزی مثل استفاده از سموم و یا کودها برای مراقبت از گیاه وجود ندارد.

البته دقت نمایید که برخی از بیماری ها از طریق کارگران، پرندگان و حشرات به گیاهان منتقل می شوند و برای این منظور باید کنترل های لازم را انجام داد.  

د) عملکرد بالا یکی از ویژگی های گلخانه های هیدروپونیک عملکرد آن ها در سطح کشت زیاد می باشد. عوامل موثری همچون تغذیه ی گیاهان، عدم وجود آفات و امراض نباتی، کنترل پذیر بودن شرایط محیطی و.. باعث افزایش عملکرد دستگاه در هکتار می شود. به صورت میانگین عملکرد این گلخانه ها 5 برابر گلخانه های خاکی می باشد.  

ر) کیفیت بالای محصولات تولیدی کیفیت محصولات هیدروپونیک بسیار بالاست که این امر به دلیل کنترل تغذیه ی گیاه، کنترل شرایط محیطی گلخانه و… می باشد.

داخل اینیستاگرام ما حتما عضو شو تا به همین زودی بهت نحوه ساخت دستگاه هیدروپونیک رو یاد بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *